S-a născut azi. Actrița Crina Lință a împlinit 53 de ani

EXCLUSIV

Crina Lință,  actriță, manager cultural și director al Teatrului Arte dell’Anima, împlinește astăzi frumoasa vârstă de 53 de ani.

Crina Lință s-a născut pe 16 august 1970. 

Îndrăgita actriță a reușit să își construiască un nume puternic în lumea teatrului. Povestea ei pare desprinsă din filmele de la Hollywood și ne arată o lecție de motivație, curaj și dăruire.

La 44 de ani și-a schimbat complet destinul

 A lăsat lumea afacerilor pentru scena teatrului. S-a înscris la facultate la 44 de ani, iar azi conduce un teatru și face niște lucruri extraordinare pentru lumea artei. 


”La 44 de ani, practic am avut curajul să revin acolo unde pasiunea m-a atras încă de când eram copil. În tinerețe nu am avut curaj, dar cred că în definitiv, toate lucrurile în viața unei persoane se întâmplă la momentul potrivit. Cred că cineva are planuri pentru noi și bineînțeles că, dacă noi ne dorim cu adevărat, lucrurile se pot întâmpla. Pentru mine s-a întâmplat la 44 de ani”, povestea actrița Crina Lință, într-un interviu pentru Spectacola șo DC News, în urmă cu un an.


”Teatrul pentru mine era o pasiune, un lucru care mă scotea din rutină, lucram în vânzări în propria companie. Am vrut să ies din zona aceasta de rutină și am mers la aceste cursuri de dezvoltare personală prin teatru. Mi-aduc aminte perfect, era luna iulie, venisem din concediu de pe coasta amalfitană și pur și simplu a fost efectiv ca un fulger care mi-a spus: poți mai mult, certifică pasiunea asta, du-te și fă ce trebuie la un mod profesionist. Am căutat repede pe Google cursuri de actorie și am sunat. Le-am spus: Am 44 de ani, vreau să dau la Facultatea de Teatru. Credeți că am vreo șansă? M-au încurajat foarte mult și mi-au spus: Da, fiecare are șansa lui și locul lui”, povestește Crina Lință.

A fost eleva lui Florin Zamfirescu

La 47 de ani a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”, promoția 2017, specializarea Arta Actorului, la clasa profesorului Florin Zamfirescu. În urmă cu 17 ani, în 2001, a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, specializarea Engleză – Italiană, la Universitatea din București.

În timpul facultății de Teatru a înființat asociația și teatrul Arte dell’Anima, un loc în care studenții și actorii independenți au șansa să fie văzuți. Mai mult, actrița se implică în mai multe programe educaționale prin artă și își dorește să ajute tinerii să își găsească chemarea, dar și să înțeleagă mai bine viața și problemele cu care se confruntă societatea.

Crina Lință este actor, producător, manager de teatru și profesoară. Organizează cursuri de dezvoltare personală  și crede că arta poate scoate ce e mai bun din oameni. 

 

 

Actrița Crina Lință face auzită vocea tinerilor care se luptă cu depresia

Recent, Crina Lință a fost invitată în platoul Spectacola și DC News pentru a vorbi proiectul #HELP. 

Asociația Arte dell’Anima implementează în perioada august-noiembrie 2023 proiectul educațional-cultural „#HELP”.


Proiectul #HELP are ca scop promovarea conștientizării bolilor psihice prin asigurarea accesului universal la servicii de informare, educare și consiliere în rândul tinerilor. Proiectul oferă cadrul de reflecție pentru implementarea unor acțiuni culturale care facilitează întâlnirea dintre echipa artistică, experții din domeniul medical și publicul participant, prin discuții și dezbateri pe tema depresiei. Implicarea participativă a tinerilor în analizarea cauzelor depresiei prin intermediul unor produse culturale non-formale și abordări interdisciplinare are ca miză sensibilizarea tinerilor asupra efectelor acestui fenomen, recunoașterea persoanelor în nevoie și îndrumarea acestora către ajutor de specialitate.

În cadrul proiectului, vor avea loc șase reprezentații ale spectacolului „N-am văzut nimic” de Andreea Tănase, regia Mara Oprea, spectacol selectat în cadrul Festivalului Național de Teatru 2023, modulul FNT Educațional, astfel: două în București – la Teatrul Excelsior, co-producătorul spectacolului, una la Ploiești – la Teatrul „Toma Caragiu”, una la Giurgiu – la Teatrul „Tudor Vianu”, una la Buzău – la Teatrul „George Ciprian” și una la Caracal – la Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban”. 

Un proiect implementat de Asociația Arte dell’Anima prin manager de proiect Crina Lință și realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.


Cauzele depresiei în rândul tinerilor. Moda „influencerilor” și mirajul câștigului ușor 


Actrița ne-a vorbit despre impactul pe care îl au așa-zisele vedete de la televizor și cei care își fac un trai din aparițiile în online, cei care sunt cunoscuți sub numele de „influenceri”.  

„Trăim într-o societate în care valorile au devenit modele care nu sunt cele bune ca să zic așa și nu sunt nici realiste. Tinerii au în față niște non-valori. La televizor se promovează tipul de vedetă. Vedetă nu înseamnă neapărat o persoană care să-ți devină mentor sau care să fie asimilată, ca o persoană care îț poate influența viața astfel încât să fii un bun cetățean, un bun profesionist, care să te provoace să devii ceva, să ai o bază, o substanță. Acum totul se întâmplă foarte repede, foarte facil. Toate fetele își doresc să devină influencere, băieții își doresc să devină gameri ca să câștige ușor. Este goana pentru câștigul ușor, facil, rapid, fără nicio substanță. În momentul în care lucrurile astea nu se întâmplă, normal că apare stigmatul de sine „Eu nu sunt bun, nu știu să fac lucruri”, și atunci te îngropi.”, ne-a spus, în exclusivitate actrița Crina Lință.

Care sunt „cauzele” depresiei

 

„Pe de altă parte, și societatea în care trăim, educația pe care o primim din familie, tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani sau 30, totul a curs, ca să zic așa, pas cu pas spre o degenerare, spre o înrăutățire a unor lucruri. Privind fenomenul de globalizare și faptul că foarte mulți părinți au plecat din nevoie să lucreze afară, fie un părinte, fie doi, și-au lăsat copiii cu bunicii, cu străini sau și-au refăcut viața în altă parte. Copiii au crescut tulburați, au preluat niște traume, educația nu a mai fost acea educație constantă, primită în familie cu modele. Atunci, fiecare a luat ce a putut, modelul pe care l-a primit de la vecini, de la bunici, de la un părinte singur. Toate aceste traume duc către un singur rezultat, adică spre slăbirea înțelegerii familiei, a instituției familiei. Se poate oricum trăi într-o societate, fără reguli, și atunci totul devine haotic, nu știm încotro să mergem, nu știm ce modele să luăm. Atunci luăm modelul care ni se prezintă cel mai facil, de pe rețele media, unde totul este perfect.

Nimeni nu este perfect. În schimb, noi, ființele umane, ne dorim să fim perfectibili, iar pentru asta trebuie să învestim în propria persoană. Tinerii nu mai investesc în ei, în educație, în cunoștințe, în lucruri asumate, vor totul facil. De asta există atât de mult analfabetism funcțional acum, adică gradul de înțelegere al unui text este destul de dificil pentru mulți dintre ei. Îmi este foarte greu să lucrez cu anumiți tineri pentru că ei consideră informația la un nivel de google search, dar nu întotdeauna triază informația, nu întotdeauna o verifică sau compară cu o altă informație. Nu poți merge după prima informație care ți se dă. Este foarte greu pentru tineri, dar și pentru părinți.”, a mai spus actrița, în exclusivitate, pentru Spectacola.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 16 aug 2023, 09:05 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience