S-a născut azi. Alexandru Arșinel a împlinit 82 de ani. Care este starea de sănătate a actorului

Data publicării:
Alexandru Arșinel, sursa foto Facebook
Descriere foto: Alexandru Arșinel, sursa foto Facebook

Alexandru Arșinel împlinește astăzi 82 de ani. Cum se simte marele actor după ce el și soția sa au fost infectați cu COVID-19?

Alexandru Arșinel s-a născut în anul 1939 la Suceava. Este director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase” din București. Mama sa a fost cea care l-a convins să aleagă lumea teatrului. 


Alexandru Arșinel și-a început cariera la TVR. Primul său contact cu lumea actorilor a fost la Teatrul Maghiar din Târgu Mureş. În 1964, Alexandru Arşinel dă concurs la Teatrul de Revista “Constantin Tănase”, unde va juca alături de nume mari precum: Mircea Crișan, Puiu Călinescu, Horia Căciulescu, Ion Antonescu- Cărăbuș, Zizi Șerban, Mihai Ciucă, Elena Burnaz, cuplurile Horia Șerbănescu – Radu Zaharescu sau Nicu Constantin- Alexandru Lulescu. 


Alexandru Arșinel a jucat în numeroase producții cinematografice și seriale TV: „Vacanță la mare” - 1962, „Cerul începe la etajul trei” - 1967, Ultimele zile ale verii (1976), 'Ana și hoțul" - 1981, 'Ca-n filme - 1983, Vară sentimentală (1986), Colierul de turcoaze (1986), În fiecare zi mi-e dor de tine' - 1987, 'Miss Litoral - 1990, 'Băiatul cu o singură bretea -1991, 'A doua cădere a Constantinopolului - 1994, 'Paradisul în direct' - 1997, ”Sexy Harem Ada-Kaleh” - 2001, ”'Războiul sexelor', 2007 - 2008 sau 'Toată lumea din familia noastră' - 2012. A realizat dublaje în filme de animație, fiind vocea Ursului Baloo în fimele „Cartea Junglei” („Jungle Book”) și „Cartea Junglei 2” („Jungle Book 2”) și a Șerifului în filmele „Mașini” („Cars”) și „Mașini 2” („Cars 2”). 

 

Alexandru Arșinel arde de nerăbdare să urce din nou pe scenă: „În zilele de spectacol îmi urmez tratamentul”


Alexandru Arșinel a trecut prin momente cumplite, după ce el și soția sa au fost infectați cu COVID-19. Actorul își petrece ziua de naștere la Sinaia, acolo unde se află alături de familie. 


„Am reușit să ajung la Sinaia. Stau pe tearasă și mă uit la brazi, flori, păpădii ... Mă simt foarte bine cu soția mea și cu doamna care are grijă de soția mea. (...) Au venit băieții și ne-au luat pe sus de dimineață, și pe mine și pe soția mea, și ne-au dus la Sinaia”,  a spus Alexandru Arșinel la Antena Stars.


Alexandru Arșinel spune că starea lui de sănătate este mult mai bună în prezent și că zvonurile conform cărora ar merge la spital zilnic, nu sunt adevărate. Actorul merge la control periodic, asta pentru că înainte de infectarea cu coronavirus el a trecut printr-o operație de transplant de rinichi. 


„Nu e adevărat că trebuie să merg săptămânal al spital. Nici n-am știut când am fost internat cu soția că am nevoie neapărată de oxigen, cu toate că în această suferință oxigenul este de bază. (...) E nevoie de un control periodic la cei care au trecut prin această pandemie și au și fost marcați cât de cât, pentru că nu se poate altfel.


La mine a intervenit peste un transplant de rinichi această suferință, ceea ce nu a fost o glumă. După tartamentul primit acolo, după grija pe care ne-au arătat-o doctorii de acolo, ne bucurăm de speranțe adevărate”, a explicat actorul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel