Ruslana, câștigătoarea Eurovision 2004, mesaj CUTREMURĂTOR: „Doamne, ascultă și acceptă rugăciunile mele pentru Ucraina”

Data actualizării: | Data publicării:
Ruslana, câștigătoarea Eurovision 2004, mesaj CUTREMURĂTOR. FOTO INSTAGRAM
Descriere foto: Ruslana, câștigătoarea Eurovision 2004, mesaj CUTREMURĂTOR. FOTO INSTAGRAM

Ruslana Stepanivna Lijiciko, cunoscută sub numele de Ruslana, le-a transmis un mesaj de încurajare conaționalilor săi, pe fondul războiului din Ucraina. 

Ruslana, artista care a reprezentat Ucraina la Eurovision în 2004 și a câștigat, a transmis, pe rețelele de socializare, un mesaj de încurajare pentru poporul ei.

Ruslana: Lumea ne simte și ne va ajuta

În vârstă de 48 de ani, Ruslana a fost deputat în Parlamentul Ucrainei în perioada 2006-2007, notează PRO TV.


„Știu sigur că lumea va fi unită pentru Ucraina. Am lucrat de mulți ani pentru a ne asigura că lumea modernă alege Ucraina ca țară care a suferit de secole de pe urma regimului rus. Lumea ne simte și ne va ajuta. Toată lumea va acționa pentru a opri războiul”, a scris artista pe Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ruslana (@ruslana.lyzhychko)

Mai mult, artista a ținut să le reamintească ucrainenilor că au mai trecut prin clipe grele și că au reușit să se coordoneze și să le depășească.

„Când au fost cele mai periculoase acțiuni în timpul Maidanului, singurul lucru care ne-a ajutat să ne salvăm a fost acțiunea coordonată, împărțirea clară a responsabilităților și, cel mai important, să luăm informații din surse oficiale sau martori oculari. Principalul lucru este pacea interioară fără emoții și panică. Glorie Ucrainei! Doamne, ascultă și acceptă rugăciunile mele pentru Ucraina, pace și liniște”, a mai scris Ruslana.

 

EUROVISION 2022. Rusia, interzisă la ediția din acest an, pe fondul crizei din Ucraina

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a anunțat că niciun artist rus nu va participa la ediția din acest an a concursului 

Finlanda a declarat vineri că nu va trimite concurenţi la finala Eurovision 2022 în cazul în care Rusia va avea voie să participe, în timp ce alţi radiodifuzori publici europeni, inclusiv din Ucraina, au solicitat interzicerea participării Rusiei la concursul muzical.

Organizatorii concursului muzical Eurovision au anunţat joi că intenţionează să permită Rusiei să concureze la ediţia din acest an a acestei competiţii muzicale, în pofida invaziei de către forţele ruse a Ucrainei. Organizatorii au descris concursul drept un "eveniment cultural apolitic" şi au părut să respingă sugestiile că atacul Moscovei asupra Ucrainei ar duce la interzicerea participării Rusiei la ediţia de anul acesta a competiţiei, notează Agerpres.

„Comitetul Executiv al UER a luat această decizie în urma unei recomandări făcute în cursul zilei de astăzi de către organismul de conducere al concursului Eurovision, Grupul de Referință, pe baza regulilor evenimentului și a valorilor UER. Recomandarea Grupului de Referință a fost susținută și de Comitetul de Televiziune al EBU.

Decizia reflectă îngrijorarea că, în lumina crizei fără precedent din Ucraina, includerea unei candidaturi rusești în concursul din acest an ar putea discredita competiția. 

Înainte de a lua această decizie, UER a avut timp să se consulte pe larg cu membrii săi.

EBU este o organizație membră apolitică a radiodifuzorilor care se angajează să susțină valorile serviciului public. 

Rămânem dedicați protejării valorilor unui concurs cultural care promovează schimbul și înțelegerea internațională, aduce publicul împreună, celebrează diversitatea prin muzică și unește Europa pe o singură scenă”, se arată într-un comunicat de presă, emis de EBU. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel