Planta minune care oprește căderea părului. Cum să o folosești

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com/ autor Anshu A,
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Anshu A,

Până la vârsta de 50 de ani, aproximativ 5 din 10 femei vor experimenta un anumit grad de cădere a părului. Acest fapt poate cauza scăderea stimei de sine și poate fi o provocare în remedierea situației. 

Cu toate acestea, unele studii recomandă uleiul de rozmarin pentru a încuraja creșterea părului sau pentru a opri căderea acestuia.


Un studiu din 2015, publicat de Europe PubMed Central, a comparat uleiul de rozmarin cu minoxidilul, un tratament popular pentru regenerarea părului. Persoane care se confruntau cu căderea părului au primit fie ulei de rozmarin, fie minoxidil timp, de 6 luni.


După 6 luni, grupul care a fost tratat cu ulei de rozmarin a avut o creștere a părului mai mare decât grupul tratat cu minoxidil. Acest rezultat sugerează că uleiul de rozmarin poate favoriza creșterea părului, dar numai pe termen lung. 

Același studiu a arătat că uleiul de rozmarin nu cauzează alergii sau iritații ale scalpului și este potrivit mai ales pentru persoanele cu scalp sensibil. 


Același incredient este un aliat puternic și în lupta împotriva mătreții, datorită proprietăților sale antifungice, fiind o sursă importantă de Fier, Calciu si Vitamina B6.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel