Roxana Ciuhulescu, noi detalii despre starea fiicei sale, după ce a suferit o operație de 9 ore: „Obosiți, dar cu speranță în suflet”

Data publicării:

Ana, fiica Roxanei Ciuhulescu, a fost supusă unei intervenții chirurgicale care a durat 9 ore. Tânăra a fost diagnosticată, în urmă cu câțiva ani, cu scolioză toraco-lombară.

Roxana Chiuhulescu a dezvăluit, zilele trecute, că fiica sa a fost diagnosticată, în urmă cu câțiva ani, cu scolioză toraco-lombară. Vedeta a povestit că boala cu care se confruntă fetița ei a fost ținută sub control până acum, însă din cauza sedentarismului, problemele s-au agravat, punându-i viața în pericol. 

Anunțul vedetei a venit la scurt timpu după ce fiica sa a fost supusă unei intervenții chirurgicale care a durat 9 ore. 

„Cu toate că nu s-a terminat încă acest an, fără doar și poate pot să trag o concluzie despre el: este cel mai încercat an din toată viața mea! Un an în care am trăit emoții și stări cât alții în zece sau cât alții în 100… În 2020, în vremea pandemiei, fiica mea, astăzi în vârsta de 15 ani, a fost diagnosticată cu scolioză toraco-lombară.

Cu toate că am făcut toate eforturile pentru a putea scăpa de această problemă, Ana a purtat inclusiv un corset special 24 de ore din 24 și a făcut gimnastică medicală, fizioterapie și alte terapii, problema a continuat să se agraveze până am ajuns la diagnosticul de scolioză severă. Creșterea rapidă în înălțime și lipsa completă a mișcării din timpul pandemiei- pentru un copil foarte activ care practică balet de la 3 ani și a făcut înot, volei și echitație la viața ei, oprirea bruscă a oricărei activități fizice și-a spus cuvântul.Într-un timp record, scolioza a evoluat de la 36 de grade la 64 de grade, iar viața fiicei mele a ajuns să fie pusă în pericol!”, a scris Roxana Ciuhulescu, într-o postare pe pagina ei de Facebook.

Roxana Ciuhulescu: „Am simțit că nu am aer, că mor și învii”

Roxana Ciuhulescu mărturisește că a fost cel mai greu moment din viața sa. Din fericire, totul s-a terminat cu bine, iar starea fetiței este una bună. 

„După ani în care ne-am tot chinuit și am trăit cu frica operației, iată că nu am putut-o evita. Intervenția chirurgicală a avut loc astăzi, a durat 9 ore și a fost absolut necesară. În caz contrar, dacă nu o acceptam, riscurile ar fi fost înfiorătoare: de la deformarea mersului Anei și probleme ale bazinului, până la perforarea organelor interne și dureri inimaginabile. Azi, vreme de 9 ore, am simțit că nu am aer, că mor și învii, că totul este un vis în culori gri, reci, din care nu mă mai trezesc. Au fost cele mai grele 9 ore din toată viața mea și doar încrederea în Dumnezeu și ruga neîncetată către El m-au întărit. Încrederea în EL nu m-a părăsit niciodată și voi continua să mă rog pentru familia mea, pentru copiii pe care i-am creștinat, pentru toți cei care ne-au ajutat și nu numai. Să mă rog și să mulțumesc cu recunoștință. Ana a trecut cu bine peste intervenția grea și în acest moment se reface. Cât despre mine, încă adun bucăți din mine și le lipesc la loc. O fac pentru Ana, în fața ei trebuie să rămân puternică. Numai mamă să nu fii știind că al tău copil suferă atât de tare și că se află pe un pat de spital. Și în cazul nostru, Dumnezeu Bunul a lucrat prin oameni. Și ce oameni!”, a mai povestit Roxana Ciuhulescu.

 

Cum se simte acum fiica vedetei

”A început terapia de recuperare cu kinetoterapeuții. Sunt mândră tare de Ana” ,  a scris Roxana Ciuhulescu, în dreptul unor imagini unde apare fiica sa, Ana.

De asemenea, vedeta a mai postat și o fotografie în care apare alături de soțul ei: „Obosiți, dar cu speranță în suflet”.

 

 

Fostul soț al vedetei nu s-a implicat în strângerea de bani pentru operația Anei

 

 

„Operația Anei a fost făcută de medicul Alexandru Thiery, unul din cei mai buni medici în chirurgie spinală de copii din Europa. Medicul s-a folosit de cea mai înaltă chirurgie robotizată, Mazor. Cu o precizie de 99,9%. I-au fost montate două tije prinse cu 22 șuruburi. O curbură a coloanei de 64 grade a fost dusă la 0. Era vorba de o coloană în S, cu 64 grade sus, 40 jos. Copilul avea de o lună și dureri de coaste, dormea foarte prost, respira dificil, motiv pentru care s-a intervenit în regim de urgență.

Cea mai mare susținere am avut-o de la domnul Vlad Plăcintă, directorul asociației «Salvează o inimă». A fost o campanie realizată de ei și cu ajutorul oamenilor, am reușit s-o aduc pe Ana la operație. Am o profundă recunoștință pentru acești OAMENI, le mulțumesc din inimă și mă rog pentru ei.

Când nu credeam că am de unde să susțin costurile operației, a apărut acest înger, Vlad Plăcintă. Nu l-am întâlnit niciodată, doar la telefon ne-am auzit. Intervenția chirugicală a fost achitată integral, de asociație.

Acum Ana e din ce în ce mai bine, de ieri a început să facă și primii pași. I-au fost scoase tubul de dren și sonda urinară”, a declarat  Roxana Ciuhulescu pentru Can Can. 

Mihai Ivănescu, fostul soț al vedetei TV și tatăl Anei, nu s-a implicat  în strângerea sumei de 21.500 de euro și nici nu și-a vizitat fiica la spital. 

„I-am zis că operația ne costă 21.500 de euro, plus alte cheltuieli cu analizele (RMN, ecografii, etc). Nu a vrut să audă de operație, a zis că el o duce la nu știu ce clinică să-i facă corset. Păi fetița purta corset de doi ani! N-a venit nici la spital. I-a dat doar un mesaj. Și nici nu va veni, că nu vrea. Nu-l împiedica nimeni să vină s-o vadă sau să-i trimită măcar un buchet de flori. Altceva nu mai comentez. E alegerea lui.

A fost vizitată de câteva prietene. Dar și frățiorul a fost la ea. Silviu (n.r. actualul soț al Roxanei) e aproape în permanență cu noi, a fost pilonul meu cât Ana a fost în operație”, a detaliat fosta prezentatoare TV.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel