Rona Hartner dă de pământ cu sistemul de învățământ din România: „Profesorii sunt discreditați, iar copiii nu...”. Vedeta și-a retras fiica de la școală

Sursa foto: Rona Hartner, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Rona Hartner, Instagram

Rona Hartner s-a arătat dezamăgită de sistemul de învătământ din România.

În urmă cu câteva săptămâni a fost declanșată o grevă generală în sistemul de învățământ din România, care a fost suspendată după trei săptămâni de proteste din partea cadrelor didactive și a sindicatelor. În acest context, Rona Hartner a făcut câteva declarații legate de sistemul de învătământ din România, dar și despre felul în care sunt tratați profesorii și copiii. 

Rona Hartner dă de pământ cu sistemul de învățământ din România

Rona Hartner este de părere că profesorii sunt plătiți foarte prost, iar atitudinea copiilor nu este una adecvată. 

„La ora actuală, este o mare problemă. Profesorii sunt discreditați și în Franța și peste tot în lume, copiii au impresia că, dacă stau opt ore la școală, sunt în lumea lor, și nu mai respectă deloc școala și nici profesorii, care și așa sunt prost plătiți de stat și au un orar greu cu copii deloc respectuoși. Profesorii sunt prioritari într-o țară, ei sunt cei care lansează elite.

Elevii cred că dacă apasă pe un telefon șmecher, ceea ce poate face și o pisică, sunt alfa și omega. Nu, sunt zero, și fără profesori n-ar fi nimic în viață. Statul ar trebui să dea un mesaj puternic în lume și să arate că ridică salariile profesorilor, pentru că ei sunt esențiali. Verișoara mea este directoare de școală, i-a fost și ei foarte greu, din cauza acestei greve, dar e de acord că trebuie să aibă cu toții salarii consecvente, pentru că e o meserie foarte grea', a spus actrița, potrivit impact.ro.

Rona Hartner: „Ei trebuie să beneficieze de pensii și de condiții speciale”

Vedeta susține că profesorii trebuie să aibă salarii mai mari și ulterior să beneficieze de pensii și de condiții speciale.

„Am fost recent la un eveniment, unde conferențiarii erau plătiți foarte bine ca să transmită o experiență de viață. Profesorii transmit însă zilnic cunoașterea lor, prin urmare, trebuie plătiți mai bine decât acei conferențiari, ei trebuie să beneficieze de pensii și de condiții speciale. Când intram în cancelarie, la Liceul German, păi, acolo era un loc într-un mare fel, de mare lux, de privilegiu. Profesorii se odihneau acolo. La acea demnitate trebuie să ajungă din nou cadrele didactice. Profesorii te scot din noaptea minții, merită respect! Nu Internetul și ce mai găsești tu pe online, și care sunt numai aberații', a adăugat ea, potrivit sursei citate.

Rona Hartner a decis să-și retragă fata de doar 15 ani, de la școală

„Pare un pic contradictoriu pentru că atât timp am ținut fata în școli private, îmi dau seama că îi trebuia un an sabatic, școala nu mai este ce era înainte, să stai câte patru ore la școală și apoi să ai timp de pasiunile și dorințele tale, ea vrea anul acesta să facă cursuri de hair-stylist. Ea are o pasiune foarte mare. Ea a făcut mai multe experimente în Franța. Am adus-o aici să învețe să facă cursuri de hair-stylist cu culori bio. Sunt niște secrete pe care trebuie să le învețe.”, a  declarat Rona Hartner pentru Antena Stars.

Citește și: Cum s-a schimbat viața Ronei Hartner, după ce a învins boala nemiloasă cu care a fost diagnosticată: „Cred că unul dintre motivele pentru care am făcut cancer este din cauza regimurilor repetate”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 05 iul 2023, 10:29 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience