Romanul românesc potrivit pentru fiecare Zodie. Legătura dintre operele clasice și Zodia ta

Foto Unsplash/ autor Seven Shooter
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Seven Shooter

Dacă zodiile ar avea un roman românesc care să li se potrivească perfect, care ar fi acela? Și mai ales de ce? Găsiți detalii mai jos. 

Disclaimer: Acesta este un articol scris cu drag pentru relaxare, pentru a ne aminti de romanele românești pe care le-am citit, de personajele pe care le-am iubit, sau din contră le-am detestat. De ce am putea face analogii între zodii și romane? Pentru a ne putea bucura de anumite trăsături ale zodiilor. Desigur că acestea nu se potrivesc tuturor, iar asta pentru că nu suntem doar zodia, ci suntem o sumă de aspecte pe care le-am descoperi cu ajutorul unei astrograme. Cele mai importante vor fi, desigur, Soarele, Luna și Ascendentul.

Am făcut o selecție a unor opere literare românești și acum să vedem care este cel potrivit fiecărei zodii:

Berbec/ Ascendent în Berbec: „Moromeții” de Marin Preda

Berbecii sunt impulsivi, căpoși, vor să facă lucrurile cum doresc. De multe ori, trebuie să se rupă de ceea ce vrea familia lor și să facă lucrurile așa cum ar avea ei nevoie. Când ne gândim la „Moromeții” vedem ceea ce criticii numeau ultima apariție a satului tradițional românesc, dar vedem și cât de hotărât este Niculae Moromete să facă școală și rămânem și cu imaginea „ultimului țăran”, Ilie Moromete, la fel de îndreptat către a fi capul familiei, a-și impune părerea și a răzbi dincolo de orice greutăți, până la urmă. 

Taur/ Ascendent în Taur: „Mara” de Ioan Slavici

Taurilor nu le place schimbarea și sunt recunoscuți pentru faptul că vor să strângă cât mai mult. Deși supusă greutăților financiare, personajul feminin al romanului cu același nume, Mara, este cea care reușește să strângă bani pentru copiii ei. Are o mică „afacere” și își dorește un viitor strălucit pentru familia sa. Îi e greu să accepte schimbările din societate, dar este pusă față în față cu acestea când fiica ei, Persida, alege să îi încalce voința și să se căsătorească cu un tânăr de altă condiție și religie. 

Gemeni/ Ascendent în Gemeni: „Cel mai iubit dintre pământeni” de Marin Preda

Un roman în trei volume ale cărui teme sunt greu de epuizat și au o multitudine de posibilități de abordare. La fel ca Gemenii, imprevizibil și într-o continuă schimbare, eroul romanului „Cel mai iubit dintre pământeni”, Victor Petrini, își caută mereu fericirea, construind și reconstruind. Romanul merită citit, este un amestec inconfundabil de stări și de interese, precum Gemenii. Se încheie cu celebrul rând „dacă dragoste nu e, nimic nu e”. 

Citește continuare pe ASTROSENS. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 30 iul 2022, 16:04 | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience