România, pe locul 16 în lume ca „Cea mai bună mâncare gătită”. Care este preparatul mult iubit

Data publicării:
sursa foto: tasteatlas/instagram
Descriere foto: sursa foto: tasteatlas/instagram

Pe contul de Instagram Taste Atlas, a fost publicat din nou o listă a celor mai iubite mâncăruri din lume, de data aceasta la categoria „Cea mai bună mâncare gătită/cea mai bună caserolă”.

Pe contul de Instagram Taste Atlas, cunoscut pentru publicarea listelor cu cele mai apreciate mâncăruri din întreaga lume, a fost dezvăluită recent o nouă clasificare: "Cea mai bună mâncare gătită/cea mai bună caserolă". Această listă a stârnit interesul iubitorilor de gastronomie din întreaga lume, oferind o privire de ansamblu asupra diversității culinare globale.

Te-ar putea interesa și: Maria Obretin, mărturisiri despre relația cu bunica: „O femeie care mi-a umplut universul în copilărie. A fost sufletul familiei”

De cine sunt ocupate primele 3 locuri

Pe primul loc în clasament se află Brazilia, reprezentată de delicioasa Escondidinho, un preparat tradițional bazat pe carne și piure de cartofi, coapte la cuptor.

Chile ocupă locul al doilea cu celebra Pastel de Choclo, o plăcintă delicioasă făcută din porumb dulce și umplută cu carne de vită sau pui, stafide, măsline negre și ceapă.

Italia se mândrește cu Parmigiana alla napoletana, un fel de mâncare bogat în arome, constând în vânătă prăjită, sos marinara și mozzarella fior di latte, toate coapte la cuptor pentru a obține crusta aurie spcifică și delicioasă.

Care este preparatul românesc aflat pe locul al 16-lea

În contextul acestor preparate de renume mondial, România își face locul în top, situându-se pe poziția a 16-a în clasamentul global. Potrivit postării de pe Taste Atlas, mâncarea românească apreciată la nivel internațional este Varza a la Cluj, un preparat tradițional originar din Cluj, care combină carnea tocată, varza și orezul.

Cu un rating de 4.2, acest fel de mâncare atrage aprecierea și recunoașterea la nivel mondial, demonstrând bogăția și savoarea bucătăriei românești.

Te-ar putea interesa și: Carmen Tănase a renunțat la visul american: „S-a terminat pentru mine. Gata. Nu mă mai duc”

Varză a la Cluj este o rețetă care îmbină tradiția și gustul autentic românesc, oferind o experiență culinară memorabilă. Este un lucru îmbucurător să vedem că preparatele românești sunt apreciate și recunoscute la nivel global, demonstrând diversitatea și bogăția gastronomică a țării noastre.

Clasamentul realizat de Taste Atlas reprezintă o oportunitate de a descoperi și aprecia preparatele tradiționale din întreaga lume, evidențiind contribuția fiecărei țări la peisajul culinar global. Nu este prima dată, totuși, când România se află în primele 20 de locuri în clasamentul mondial, atunci când vine vorba de gastronomie.

Te-ar putea interesa și: Maria Obretin și-a dorit să fie studentă în clasa doamnei Sanda Manu: „Eu am avut un plan. Nu mă întrebați de ce”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TasteAtlas (@tasteatlas)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel