Rolul lui Saturn în cele cinci etape ale doliului. Alexandru Păunescu: „Noi traversăm perioade de doliu inclusiv în evoluția noastră, din punct de vedere uman”

Alexandru Păunescu, foto Astrosens
Descriere foto: Alexandru Păunescu, foto Astrosens

Alexandru Păunescu este psihanalist în formare și astrolog. El a prezentat, pentru astrosens.ro, propria teorie legată de implicațiile lui Saturn în fiecare etapă a unui doliu.

Alexandru Păunescu, astrolog și psihanalist în formare, a oferit un interviu pentru ASTROSENS.RO. El este membru al Asociației Astrologilor din România. Studiază astrologia din 2012, tarotul din 2014, iar din 2019 este licențiat în psihologie cu teza de licență care tratează "Transferul în consultațiile astrologice". Pasiunea pentru psihanaliză îi aduce un mare plus în practica sa astrologică.

Acesta a vorbit despre propria sa teorie legată de implicațiile lui Saturn în fiecare etapă a unui doliu.

„În primul rând, ce este doliul? El reprezintă modalitatea de elaborare a unei dureri, care apare în urma unei separări, unei pierderi. Pornind de la cel mai concret fapt, și anume decesul unei persoane apropiate, putem să observăm doliul în dinamica psihică, în diverse moduri.

Vreau să menționez faptul că noi traversăm perioade de doliu inclusiv în evoluția noastră, din punct de vedere uman. Spre exemplu, atunci când trecem de la perioada de copilărie la cea de adolescență. Psihic, are loc un proces de doliu după ceea ce s-a pierdut.

Când ne căsătorim, are loc o perioadă de doliu de natură psihologică între perioada de celibat și cea de căsătorie. Și când apare un copil, părinții pot traversa o perioadă de doliu psihologic, fiindcă nimic nu va mai fi ca înainte.  

Care sunt fazele doliului? În 1969, un psiholog a analizat toate acestea și a stabilit că există cinci faze:

 

Citește continuarea pe ASTROSENS. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 09 aug 2023, 13:33 | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience