Rodica Mitu (DC News), despre Piersic Jr: A fost cea mai tare noapte din viața mea. Mi-a zis să mai scriu. O să-mi amintesc mereu. Numai că mă gândesc și mă simt fericită...

Data publicării:
Rodica Mitu, Florin Piersic Jr
Descriere foto: Rodica Mitu, Florin Piersic Jr

Rodica Mitu, redactor-șef adjunct la DC News, ne-a lăsat o carte - „Dator cu o moarte” - în care a scris despre „cea mai tare noapte” din viața ei.

Printre oamenii care aveau un loc special în inima ei se afla și Florin Piersic Jr. 

La un moment dat, prin 2013, Florin Piersic Jr. a publicat „Ficţiuni reale”. 

„Mai întâi a fost o provocare: „Scrie o povestire la persoana întâi“. Apoi, un grup pe Facebook, alcătuit din oameni dornici să-şi spună poveştile şi să le afle pe ale altora. La capătul firului, Florin Piersic jr, cel care a făcut regulile jocului: „Povesteşte ce ţi s-a întâmplat pe parcursul unei singure zile. Dacă poţi, restrânge acest segment la o oră. Fii prozaic. Povestirea poate fi reală sau inventată“. Iar la sfârşitul jocului, 67 de poveşti – trăite sau închipuite, vesele, triste, tulburătoare, incredibile, neaşteptate, senzaţionale, obişnuite, spumoase, dulci, amărui, mai lungi ori mai scurte, ca toate poveştile care ne locuiesc pe fiecare dintre noi – au trecut pragul dintre realitate şi ficţiune şi s-au aşezat între copertele unei cărţi de ficţiuni reale”, scria Florin Piersic Jr. în cartea „Ficţiuni reale”. 

Citește întreaga știre pe DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel