Rodia, fructul sezonului rece. Un elixir pentru sănătate

Data publicării:
Fruchthandel_Magazin , pixabay
Descriere foto: Fruchthandel_Magazin , pixabay

Rodiile sunt din ce în ce mai populare printre persoanele care doresc să aibă un stil de viaţă sănătos datorită studiile care le susţin propietăţile curative şi valoarea nutriţională.

Rodia, cunoscută şi sub denumirea de”fructul dragostei” sau „fructul vieţii”, conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde.  Valoarea nutrițională a unei rodii face din acest fruct un "super-aliment". Rodiile pot fi văzute și ca un simbol al sănătății.

Ce afecțiuni pot fi prevenite și care sunt beneficiile rodiei pentru starea generală de sănătate?

Previn aparitia bolilor de inima - Rodiile sunt bogate în polifenoli, care au proprietăți antioxidante puternice. Antioxidanții previn deteriorarea radicalilor liberi din pereții arterelor, prevenind astfel apariția bolilor de inimă.

 Scad tensiunea arterială- Rodiile ajută la scaderea tensiunii arteriale. Acidul punicic este unul dintre ingredientele principale din rodie care ajută la scăderea colesterolului și a trigliceridelor.

Pot ajuta la prevenirea cancerului - De la cancerul de prostată la cancerul de sân, de plămâni sau de piele, rodiile pot ajuta la prevenirea mai multor tipuri de cancer. Studiile au arătat că sucul de rodii poate inhiba creșterea celulelor tumoroase și are proprietăți antiinflamatorii, conform unui studiu.

 Ajuta la digestie - Pentru a vă menține sistemul digestiv sănătos, este necesar să includeți în dieta dumneavoastră surse bogate în fibre. Consumul unei singure rodii pe zi este suficient pentru a adăuga fibre la dieta zilnică.

Îmbunătățesc imunitatea - Fiind bogate în compuși antiinflamatorii, rodiile sunt recomandate persoanelor care suferă de tulburări ale sistemului imunitar (ex: artrită reumatoidă). În plus, rodiile sunt bogate în vitamina C, care stimulează producerea de anticorpi.

 Cresc libidoul- Încă din antichitate, rodiile au fost considerate un simbol al fertilității. Potrivit unor cercetători americani, un pahar de suc de rodii pe zi crește nivelul de testosteron atât la femei, cât și la bărbați. Rodia este un afrodisiac natural.

 Incetinesc procesul de imbatranire- Compușii polifenolici din rodii sunt antioxidanți puternici care pot amâna apariția procesului de îmbătrânire. Consumul de rodii menține pielea fermă și strălucitoare pentru o perioadă lungă de timp.

 Reduce nivelul de stres- În afară de reducerea stresului oxidativ intern al organismului, rodiile ajută și la inhibarea stresului psihologic. Potrivit unui studiu efectuat în Statele Unite, un pahar de suc de roșii a redus nivelul de cortizol, hormonul stresului.

Previne aparitia bolii Alzheimer - Cercetatorii sugerează că rodiile joacă un rol important atât în prevenirea, cât și în tratarea bolii Alzheimer.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel