Robert De Niro a împlinit 80 de ani. Opt lucruri pe care nu le știai despre actorul premiat cu Oscar

Data publicării:
Robert De Niro, captură video Youtube, The Tonight Show Starring Jimmy Fallon
Descriere foto: Robert De Niro, captură video Youtube, The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Robert De Niro își aniversează ziua de naștere pe data de 17 august.

Robert De Niro împlinește pe data de 17 august 2023 vârsta de 80 de ani. Actorul, care este considerat a fi o adevărată legendă și un icon pentru domeniul acesta, a jucat de-a lungul timpului zeci de roluri remarcabile, care au rămas în atenția publicului și până în ziua de astăzi. Cu toate acestea, mai există câteva lucruri pe care publicul este probabil să nu le știe despre celebrul actor, pe care o să ți le dezvăluim noi, chiar de ziua sa naștere.

1. Robert De Niro a avut un frate geamăn. Născut la data de 17 august 1943, acesta a venit pe lume cu câteva momente înaintea fratelui său, care, din păcate, a murit în copilărie din cauza unor complicații la naștere. Această experiență timpurie de pierdere avea să modeleze profunzimea emoțională a lui De Niro în interpretările sale, notează outlookindia.
 

2. Este știut deja de toată lumea faptul că De Niro a avut un rolul remarcabil a lui Travis Bickle din filul Taxi Driver (1976). Însă, pentru a intra în pielea acestui personaj, acesta a obținut o licență de taxi, a lucrat în ture de 12 ore și chiar și-a schimbat înfățișarea, tunzându-se ca un taximetrist. Acest lucru i-a adus în cele din urmă o nominalizare la Oscar.

Te-ar putea interesa și: Britney Spears și soțul ei ar divorța, după doar 14 luni de căsnicie. Apropiații celor doi au confirmat vestea


3. Pentru rolul lui Vito Corleone pe care l-a avut în The Godfather Part II (1974), Robert De Niro a câștigat un Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, fără ca măcar să rostească un singur cuvânt în limba engleză pe tot parcursul filmului.
 

 
4. De Niro nu este străin de transformări fizice extreme, când vine vorba de rolurile sale. Pentru Raging Bull (1980), el s-a îngrășat 60 de kilograme pentru a-l portretiza pe Jake LaMotta în ultimii săi ani de viață. Iar apoi, pentru Cape Fear (1991), și-a transformat corpul pentru a afișa un fizic amenințător.
 

5. Dincolo de geniile sale actoricești, De Niro este, de asemenea, un antreprenor de succes. El a cofondat Festivalul de Film Tribeca în 2002, ca o modalitate de a revitaliza Lower Manhattan după atacurile de la 11 septembrie 2001.

VEZI și: De ce a luat Sandra Bullock o pauză de la actorie, de fapt. Adevărul dureros abia acum a ieșit la iveală


6. Chiar dacă Robert De Niro este de origine american, trebuie să știi că acesta vorbește fluent italiana și a jucat chiar și în filme italiene, inclusiv în The Ages of Love (2011), interpretându-și replicile în această limbă fără niciun fel de dublaj.
 

7. Mai mult, foarte puțini oameni știu faptul că De Niro a împărțit chiar și ecranul cu o pisică în Meet the Parents (200-2010).
 

8. De Niro a fost distins cu titlul de cavaler de onoare de către guvernul italian pentru contribuțiile sale în domeniul artelor, păstrându-și intactă legătura cu rădăcinile sale.
De ziua sa de naștere, aceste fapte mai puțin cunoscute conturează o imagine mai bogată a omului din spatele personajelor memorabile.

Citește și: Șase alimente pe care Margot Robbie le-a mâncat, pentru a avea un corp de „Barbie”. S-a aflat dieta vedetei de la Hollywood



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel