Robbie Williams, boala care l-a făcut să se urască. Mânca o banană pe zi și i se părea că se îngrașă: „Lupta este reală, tristețea șocantă. Am avut-o toată viața mea”

Data publicării:
Robbie Williams, captură video YouTube
Descriere foto: Robbie Williams, captură video YouTube

Robbie Williams dezvăluie că a avut o perioadă neagră din viața sa, când tulburările alimentare l-au dus la un pas de tragedie. 

Robbie Williams, în vârstă de 49 de ani, care va lansa luna aceasta un nou documentar Netflix în care își va prezenta cariera, a vorbit pentru prima dată despre lupta sa cu anorexia. 

Noul său documentar amintește o perioadă deosebit de îngrijorătoare din viața sa, când recunoaște că obișnuia să mănânce doar o banană pe zi, supraviețuind cu 90 de calorii. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Robbie Williams (@robbiewilliams)

Vorbind pentru The Sun despre acea perioadă, Robbie explică: "a existat o tulburare alimentară generală care m-a însoțit toată viața, este un amestec de toate tulburările".

'Am avut 'bigorexie', care înseamnă să te gândești că nu ai mușchi și că nu ai mărime și anorexie. Există totuși un cuvânt care lipsește, iar acesta este ceea ce sunt eu. Am fost fie restrictiv, fie mâncând prea mult - nu am avut niciodată dreptate... există o tulburare de alimentație, doar că nu sunt sigur care este marca mea.''

Youtube video image


Ce este anorexia


Anorexia este o boală gravă în care o persoană își limitează consumul de alimente, ceea ce face ca aceasta să fie adesea foarte subponderală. Mulți fac, de asemenea, exerciții fizice excesive.

Unii bolnavi pot experimenta perioade de mâncat excesiv, urmate de purgații.  Suferinzii au adesea o imagine distorsionată despre ei înșiși și cred că sunt mai mari decât sunt în realitate, potrivit Dailymail.

 

A apelat și la medicul estetician pentru a încerca să își iubească aspectul fizic

Cântărețul a vorbit deschis în trecut despre lupta sa continuă cu dismorfia corporală.

În iulie, fostul star Take That, care a recunoscut că și-a făcut botox, a abordat problema pierderii sale în greutate după ce fanii au observat fizicul său slăbit.

El a postat un desen pentru cei 2,7 milioane de urmăritori ai săi de pe Instagram, în care apar două personaje, unul spunând: "A mers prea departe", iar altul spunând: "Aw, fii binecuvântat".

Ca parte a legendei, Robbie a scris: "Aș putea scrie o carte despre dezgustul de sine în ceea ce privește imaginea mea corporală. Ca o ură de sine pură.

Urâțenia de a te simți urât. Sunt dismorfic și, pe lângă faptul că sunt dismorfic uneori, pot avea peste 40 de kilograme în plus.

'Așa că vă puteți imagina ce vede mintea mea. Sau poate că nu puteți, oricum este un dezastru.

 

Artistul continuă să lupte cu propriile gânduri


„În acest moment sunt slab... Dar eu fiind eu însumi, mintea mea spune: grozav Rob, ai reușit să devii slab și acum ești bătrân, felicitări, aplauze de golf".

' Lupta este reală, tristețea șocantă. Am avut-o toată viața mea. Și nu se va diminua'.


Tulburarea dismorfică corporală (BDD), sau dismorfia corporală, este o afecțiune de sănătate mintală în care o persoană își petrece mult timp îngrijorându-se de defectele aspectului său. Aceste defecte sunt adesea imperceptibile pentru ceilalți.

Persoanele de orice vârstă pot avea BDD, dar este cel mai frecventă la adolescenți și adulți tineri. Afectează atât bărbații, cât și femeile.

A avea BDD nu înseamnă că sunteți vanitos sau obsedat de sine. Poate fi foarte supărător și poate avea un mare impact asupra vieții tale.

Robbie a mărturisit în trecut că are o "natură dependentă" și că se luptă cu consumul de zahăr și cu mâncarea sănătoasă.

Cântărețul, care a renunțat la consumul de substanțe de 20 de ani, a dezvăluit că a luat foarte mult în greutate atunci când obișnuia să se drogheze și să meargă la cumpărături.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Robbie Williams (@robbiewilliams)

 

Robbie a reflectat asupra luptelor sale cu sănătatea mintală în cel mai recent trailer pentru viitoarea sa docu-serie Netflix.

Acesta a apărut înainte de lansarea emisiunii în patru părți, pe 8 noiembrie, care va combina imagini inedite cu Robbie cu noi interviuri.

Coincidând cu cea de-a 25-a aniversare a carierei sale solo, serialul va oferi o privire intimă asupra arhivei sale personale inedite care se întinde pe o perioadă de 30 de ani.

În noul trailer, el a început prin a reflecta asupra călătoriei și carierei sale, înainte de a povesti cu sinceritate cum lucrurile au început să devină dificile, ceea ce a dus la o "cădere nervoasă, mentală, în fața a mii de oameni".

Robbie - tatăl a patru copii:  Teddy, 10 ani, Charlie, opt ani, Coco, patru ani, și Beau, trei ani, pe care ăi are împreună cu soția sa Ayda - a meditat: 'Este uluitor ce s-a întâmplat în viața mea. Dar trecutul mă ține în priză.

'Ceva trebuie să cedeze. Nu ar trebui să faci asta decât la porțile raiului, cu Sfântul Petru, acest lucru uitându-te înapoi la viața ta'.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Robbie Williams (@robbiewilliams)

El a adăugat despre faptul că a fost împins în lumina reflectoarelor la o vârstă fragedă: "Când m-am alăturat trupei Take That aveam 16 ani, era o nebunie. Eram în centrul lumii culturii pop.


'Simțeam că mă dădeam din ce în ce mai mult din mine însumi, până în punctul în care nu te mai recunoști.

'Fiind în lumina reflectoarelor nu poți avea încredere în nimeni. Aveam o cădere nervoasă și psihică în fața a mii de oameni.

'Lucrul care m-ar fi distrus m-a făcut să am și succes. Să ating focul, să împing când mi se spune să trag și să văd dacă pot trăi. Nu știu cât de ușor le este oamenilor să mă cunoască'. 

Robbie a fost foarte deschis în legătură cu lupta sa continuă cu boala mintală și cu istoricul său de depresie și anxietate. Și când faima sa era la un nivel maxim, starul pop a atins cel mai scăzut punct al său.

Din 2006 până în 2009, Williams s-a luptat cu agorafobia. Tulburarea de anxietate socială l-a lăsat izolat în casă timp de trei ani.

El a dezvăluit anterior că a intrat la dezintoxicare în 2007, după ce a luat speed, acid, heroină, cocaină și cantități de medicamente eliberate pe bază de rețetă "care îți opresc inima".

 

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel