Rob McElhenney, diagnostic crunt, la 46 de ani: "o serie de tulburări de neurodezvoltare"

Data publicării:

Actorul Rob McElhenney a fost diagnosticat cu "o serie de tulburări de neurodezvoltare"

Actorul american Rob McElhenney a dezvăluit că a fost diagnosticat cu "o serie de tulburări de neurodezvoltare şi dificultăţi de învăţare", la vârsta de 46 de ani, relatează The Independent.

Vedeta din serialul TV "It's Always Sunny in Philadelphia" a făcut acest anunţ pe Twitter, marţi seară. "Am fost diagnosticat recent cu o serie de tulburări de neurodezvoltare şi dificultăţi de învăţare. La 46!", a scris actorul.



McElhenney nu a dezvăluit deocamdată care sunt exact aceste tulburări. Coproprietarul clubului de fotbal Wrexham FC a declarat că va oferi mai multe amănunte referitoare la diagnostic şi prognostic în cadrul podcast-ului The Always Sunny Podcast, peste două săptămâni.

"Nu este ceva despre care aş vorbi în mod normal în mod public, dar m-am gândit că mai sunt şi alţii care se luptă cu lucruri similare şi am vrut să vă reamintesc că nu sunteţi singuri", a scris McElhenney.

"Nu sunteţi proşti. Nu sunteţi 'defecţi'. Poate că aşa se simte uneori. Dar nu este adevărat", a adăugat el.



Tulburările de neurodezvoltare sunt probleme de sănătate care afectează modul în care funcţionează creierul. Potrivit organizaţiei Dignity Health citată de The Independent, acestea variază de la "deficienţe uşoare, care le permit celor afectaţi să trăiască o viaţă destul de normală, până la tulburări severe care necesită îngrijire pe tot parcursul vieţii".

Numeroşi fani ai lui Rob McElhenney, care a jucat în filme precum "The Tollbooth" şi "Latter Days", dar a apărut şi în serialele "Game of Thrones" şi "Mythic Quest", i-au scris mesaje de susţinere pe Twitter.

"E uimitor să te văd vorbind despre asta. Mai mulţi ar trebui să iasă în faţă şi să vorbească despre astfel de lucruri; ajută la îndepărtarea oricărui stigmat şi oferă sprijin oamenilor pentru a căuta ajutorul de care poate au nevoie!, a scris un internaut.

"Apreciez puterea ta de a fi deschis. Fiul meu are autism, fiica ADHD, iar în trecut apelam la alcool pentru a mă împăca cu propriile probleme în loc să caut ajutorul potrivit", a transmis un alt utilizator.

McElhenney a devenit recent o persoană populară în Marea Britanie, alături de starul din filmele "Deadpool", Ryan Reynolds, după ce a preluat clubul de fotbal galez Wrexham FC. Fanii clubului i-au lăudat pe cei doi actori de la Hollywood pentru investiţia făcută, după ce Wrexham a fost promovată în Liga engleză de fotbal în luna mai, după o absenţă de 15 ani., notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel