Riscurile unei diete fără gluten. Ce se întâmplă când renunți la acest ingredient: Mihaela Bilic: „E la mare modă să mâncăm fără”

Data publicării:

Mihaela Bilic a dezvăluit tot ce trebuie să știi despre consumul de pâine și despre cum acest aliment îți poate influența silueta în mod negativ.

În momentul în care se hotărăsc să urmeze o diete, extrem de multe persoane sunt convinse de faptul că trebuie să renunțe la pâine definitiv, pe durata zilelor de regim. Cu siguranță că și tu ai auzit cel puțin o dată faptul că „pâinea îngrașă”, motiv pentru care trebuie să uiți de ea de dragul siluetei, lucru care este fals, spune Mihaela Bilic, care dezvăluie faptul că reala problemă stă în combinațiile alimentare pe care le asociem cu acest aliment.

„La capitolul pâine trebuie să menționăm faptul că ea e bună cu tot ce este gras, plin de proteină sau grăsimi, cu brânzeturi, mezeluri, cu salata de vinete, cu icre și culmea, ele nu se pot mânca fără pâine sau nu mai au același farmec. Cert este că pâinea are undeva la 220 de calorii pe suta de grame, în timp ce mezelurile au de la 300 de calorii în sus. Contează mult proporția și să nu punem vina pe pâine.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la știrile Pro TV.

Citește și: Adevărul despre combinația de carne cu cartofi. Mihaela Bilic contrazice părerile specialiștilor: „Sunt sigură că mulți se confruntă cu această dilemă”

Cum obținem o masă echilibrată

Astfel, totul ține de propriile dorințe și de scopul pe care fiecare dintre noi îl are, continuă Mihaela Bilic. Cu toate acestea, pâinea ar trebui să facă parte din orice farfurie echilibrată, este ea de părere, pentru că aduce anumiți nutrienți pe care proteinele animale nu le conțin.

„În momentul în care pâinea intră în farfurie, respectiva masă trebuie să fie cantitativ echilibrată, trebuie să respectăm porția corectă. Dacă mâncăm fără pâine, atunci putem fi mai generoși, depinde cât suntem de pofticioși și de mâncăcioși. Toate preparatele bogate în proteine și grăsimi nu au niciun fel de carbohidrat, deci e ideal să aducem o felie de pâine.”, a continuat medicul nutriționist. 

VEZI și: Nu consuma carne când ești răcit! Avertismentul Mihaelei Bilic: „Stați departe de mesele bogate”. Alimentul care te poate salva în această perioadă

Mihaela Bilic, adevărul despre gluten

De asemenea, în timp ce foarte multe persoane din țara noastră au renunțat la a mai consuma produse care conțin gluten, medicul nutriționist susține că acest ingredient este de bază în alimentația altor popoare, datorită beneficiilor pe care le aduce în farfurie.

„La capitolul gluten, e la mare modă să mâncăm fără gluten, dar glutenul e o proteină, hrănește organismul și e important în țările sărace care nu-și permit să-și pună în fiecare zi pe masă carne, ouă, pește, brânză. De exemplu, la populația din Africa nu avem surse de proteine la calitatea întâi, cum avem noi, și atunci acest gluten, proteine din cereale, reprezintă pentru ei partea hrănitoare la masă.

Glutenul la contact cu apa devine elastic și se întinde. Cu cât e mai mult gluten într-un produs, cu atât e mai pufos, mai ușor de pus în fomră, își păstrează elasticitatea și pâinea se vinde mai ușor, se prepară mai ușor.

La capitolul albă sau neagră e ceva ce nu face diferența la capitolul nutritiv, pâinea albă nu îngrașă mai puțin, ce aduce pâinea neagră în plus sunt fibrele, care accelerează digestia, dar în cazul copiilor este contraindicat.”, mai spune Mihaela Bilic.

VEZI și: Cafeaua băută pe stomacul gol duce la gastrită? Mihaela Bilic dezvăluie dacă acest obicei te poate îmbolnăvi sau nu



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel