Riscurile consumului de carne procesată asupra sănătății. Medicul Mihail Pautov trage un semnal de alarmă

Data publicării:
Dr. Mihail, captură video Youtube/ Doctor Mihail
Descriere foto: Dr. Mihail, captură video Youtube/ Doctor Mihail

Medicul Mihail Pautov a dezvăluit cum ne afectează carnea procesată sănătatea.

Carnea procesată este prezență obișnuită pe mesele românilor, fiind consumată în mod regulat la micul dejun sau la prânz. Printre preferințele obișnuite se numără salamul, șunca sau cârnații. Aceste produse, deși apreciate pentru gustul lor pot fi asociate cu anumite riscuri pentru sănătate.

Riscurile consumului de carne procesată asupra sănătății. Medicul Mihail Pautov trage un semnal de alarmă

Carnea are un rol important într-o alimentație echilibrată. Însă, cea procesată poate fi dăunătoare pentru sănătate, dacă o consumi în exces. Potrivit medicului Mihail Pautov, un consum crescut de alimente procesate poate crește riscul de cancer.

„Mâncarea procesată duce indirect la cancer. Dacă ai peste 30 de ani ai multe microtumori, microcancere în corp, care circulă. Dacă ai peste 60 de ani, știința spune că ai foarte multe astfel de microcancere care circulă în corp și care sunt ținute în frâu de sistemul tău imun. Acest sistem are nevoie de arme și muniție. Armele sunt date de sport, iar muniția este exact ceea ce mănânci.

Microbiomul joacă un rol esențial pentru a crea această muniție, dar el trebuie să fie sănătos. El însă este distrus de mâncare procesată și în felul acesta mâncarea procesată duce la cancer. Iată cum microbiomul tău semnalizează sistemului tău imun când ceva este în neregulă.

Dacă tu mănânci mâncare procesată care îl ține continuu inflamat, sistemul tău imun și microbiomul tău vor semnaliza încontinuu spre niște ține false. Sistemul tău imun o să stea inflamat pentru a ține în frâu mâncarea procesată pe care o mănânci și pentru a ține în frâu microbii care sunt răi din microbiomul tău. Astfel acele microtumori pot scăpa de sub control și astfel apare cancerul”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

Te-ar putea interesa și: Atenţie la zahărul ascuns din pâine! Medicul Mihail Pautov a dezvăluit la ce să fii atent și cum să o alegi corect 

„Pentru a putea preveni acel cancer, sistemul tău imun trebuie să fie odihnit”

Pentru a reduce acest risc, este recomandat ne odihnim, să adoptăm o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume proaspete și să limităm consumul de alimente procesate, bogate în zahăr și grăsimi. 

„Pentru a putea preveni acel cancer, sistemul tău imun trebuie să fie odihnit și trebuie să nu aibă ținte false care sunt reprezentate de toată mâncarea procesată, de prăjeli, de mâncare care stă pe raft 2 ani, de exces de zahăr. Dacă mănânci sănătos și îți faci un obicei din a mânca multe fructe, legume și extrem de puțină mâncare procesată, atunci sistemul tău imun o să stea mereu vigilent, odihnit și gata să intervină pentru a ține în frâu acele microtumori care, din păcate, circulă prin noi”, a mai precizat medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

Te-ar putea interesa și: Unde se ascunde excesul de zahăr. Dr. Mihail, avertisment: „Este o păcăleală. Îl arunci la gunoi, acolo îi este locul!”

@doctor.mihail

Consumul de alimente procesate, bogate in zahar si grasimi, cresc riscul de cancer ⚠️????????‍⚕️☝???? Dacă vrei să înveți despre longevitate, te astept pe 26 mai la un nou brunch Bun Bine. ????

♬ original sound - doctor.mihailGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel