Unde se ascunde excesul de zahăr. Dr. Mihail, avertisment: „Este o păcăleală. Îl arunci la gunoi, acolo îi este locul!”

Data actualizării: | Data publicării:
dr mihail foto:dr mihail/youtube
Descriere foto: dr mihail foto:dr mihail/youtube

Dr. Mihail a vorbit despre produsele din comerț care ascund cea mai mare cantitate de zahăr, deloc benefică pentru organism.

Dr. Mihail aduce în atenție, pe contul său de YouTube, un aspect important al consumului de conserve de fructe, subliniind efectele negative ale excesului de zahăr din aceste produse. El atrage atenția că multe conserve de fructe disponibile în comerț sunt îndulcite excesiv, fapt ce afectează sănătatea consumatorilor.

„Evită conservele cu fructe”

Evită conservele cu fructe: compot cu fructe luat din magazin, pentru că acel compot sau acea conservă cu fructe este conservată cu exces de zahăr. Deci, mănâncă fructul proaspăt, nu-ți lua compot. Compotul este o păcăleală, când îl iei din comerț”, a spus dr. Mihail.

Te-ar putea interesa și: Ce este de făcut pentru a reduce pofta de dulce. Dr. Mihail: Acesta e primul lucru cu care ar trebui să începem!

Dr. Mihail oferă o soluție practică pentru a reduce consumul de zahăr asociat acestor produse. El sugerează că aruncarea sucului din conservă și spălarea fructelor poate diminua aportul de zahăr semnificativ. Acest fapt nu se aplică doar la conservele de fructe, ci poate fi extinsă și la alte produse alimentare care conțin cantități mari de zahăr adăugat.

„Există, totuși, o soluție și aici. Dacă îți iei de exemplu, un borcan de piersici în compot, ceea ce poți să faci este să arunci acel suc. Sucul acela o să aibă de două ori mai mult zahăr decât un suc.

Așa că, aruncă acel suc (din compot), pentru că este gunoi, îl arunci la gunoi, acolo îi este locul. Iar acele piersici le poți scoate din borcan sau le lași în borcanul din care ai aruncat sucul și spală-le cu apă.

Pui apă peste, le clătești, verși apa respectivă și poți să mănânci acele piersici, care vor avea în cazul de față, mult mai puțin zahăr”, a mai spus acesta.

În esență, Dr. Mihail încurajează consumatorii să fie conștienți de cantitatea de zahăr pe care o consumă și să ia măsuri pentru a reduce excesul de zahăr din dieta lor. Acest lucru poate fi realizat prin evitarea conservelor de fructe îndulcite excesiv și prin optarea pentru fructe proaspete sau pentru alternative mai sănătoase.

Te-ar putea interesa și: Beneficiile uimitoare ale cafelei. Dr. Mihail: Asta mi se pare cea mai mișto chestie. Sunt sute de studii, peste tot în lume

Citește eticheta

Dr. Mihail adaugă și citirea etichetei, ca pas important pentru evitarea consumului de zahăr în exces. ”De multe ori, mâncăm mult zahăr, pentru că mâncăm alimente care au mult zahăr fără să știm asta. Atunci, trebuie să citim eticheta. Dar nu o să găsim un aliment pe care să scrie ,cu zahăr adăugat”. În schimb, dacă îți iei un iaurt cu fructe, dacă întorci eticheta și te uiți, o să vezi totalul de carbohidrați și totalul de zaharuri. Și dacă acel total de zaharuri depășește 1-0 g la 100g de iaurt, este clar că acel iaurt are zahăr adăugat”, a mai spus Dr. Mihail.

Te-ar putea interesa și: Jupiter intră în Gemeni, pe 26 mai. Daniela Simulescu: Beneficii pentru patru zodii Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel