Riscul de a muri de boli cardiovasculare în funcție de LUNA în care te-ai născut. STUDIU

Data publicării:
Unsplash.com/ autor jesse orrico
Descriere foto: Unsplash.com/ autor jesse orrico

Un studiu publicat în prestigiosul British Medical Journal care a analizat peste 116.000 de persoane arată că mortalitatea cauzată de boli cardiovasculare se corelează cu luna în care o persoană s-a născut. Iată care sunt lunile cele mai periculoase: 

Un grup de cercetare condus de Eva Schernhammer, șeful Diviziei de Epidemiologie a Centrului de Sănătate Publică al MedUni din Viena, a analizat acum datele din „Studiul de sănătate a asistentelor” și a arătat că într-adevăr pare să existe o corelație între luna nașterii și mortalitatea bolilor cardiovasculare. Studiul arată că femeile care s-au născut în decembrie au un risc mai mic de a muri din cauza unei boli cardiovasculare decât femeile născute între martie și iulie. Studiul a fost publicat în prestigiosul British Medical Journal.

Existau deja suspiciuni cu privire la o posibilă corelație între luna nașterii și sezonul nașterii și probabilitatea de a muri din cauza bolilor cardiovasculare. Grupul de cercetare condus de epidemiologul Eva Schernhammer a luat acum date din „Nurses’ Health Study”, un studiu longitudinal din SUA care se desfășoară din 1976, ca bază pentru studiul său prospectiv de cohortă.

Una dintre ipotezele biologice pentru corelarea dintre boala cardiovasculară fatală și anotimpul în care s-a născut o persoană este o posibilă deficiență de vitamina D la naștere, care ar varia în funcție de luna nașterii. O altă ipoteză este că statutul socio-economic mai ridicat, care a fost asociat cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare, ar putea conduce la preselectarea unei nașteri de iarnă în familiile mai bogate.

Citește continuarea pe DC Medical



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel