Rinita alergică: primul simptom care apare. Răzvan Hainăroșie: Problema apare cu polipoză nazală. Dacă NU trece după o săptămână, mergi la medic

Data actualizării: | Data publicării:
foto Freepik
Descriere foto: foto Freepik

Care e primul simptom al rinitei alergice, când apar alergiile de obicei și ce este polipoza nazală, complicația alergiilor.

Rinita alergică, cunoscută și ca febra fânului sau alergia la polen, este o afecțiune inflamatorie a mucoasei nazale cauzată de reacția sistemului imunitar la substanțe numite alergeni, care pot include polenul, acarienii, mucegaiurile, părul de animale și multe altele.

Când o persoană alergică intră în contact cu un alergen, sistemul lor imunitar reacționează exagerat, provocând simptome neplăcute în zona nazală și a gâtului.

"Primăvara - vara sunt vârfurile sezoniere de alergie", spune medicul ORL Răzvan Hainăroșie.

 

Boala gravă pe care o faci dacă te culci târziu. Nu se vindecă niciodată și macină fiecare părticică din corp

"În general, tinerii sunt mai mult afectați de problemele alergice.

Noi trebuie să luăm în calcul că alergia este o boală de sistem și că ea se poate manifesta ori la nivelul căilor respiratorii superioare, ori la nivelul căilor respiratorii inferioare, la nivelul tegumentului sau ca un tot unitar", a declarat dr. Răzvan Hainăroșie, medic ORL Institutul de fono-audiologie și chirurgie funcțională ORL prof. dr. Dorin Hociotă, în exclusivitate pentru DC Medical.

 

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel