Ridichea neagră, leguma-comoară. Aliatul perfect împotriva problemelor de sănătate

Data publicării:
Couleur , pixabay
Descriere foto: Couleur , pixabay

Ridichile nu sunt cele mai populare legume din grădina dumneavoastră, dar sunt unele dintre cele mai sănătoase. Această legumă ajută și previne numeroase afecțiuni.

Ridichea este o legumă bogată în vitamine și minerale, oferind o mulțime de beneficii dacă este inclusă frecvent în alimentație. Ridichile au fost folosite ca remediu popular de secole. Acestea sunt utilizate în Ayurveda și în medicina tradițională chineză pentru a trata multe afecțiuni.

Iată câteva beneficii ale ridichilor:

Proprietăți anticanceroase- Consumul de legume crucifere, cum ar fi ridichile, poate ajuta la prevenirea cancerului. Potrivit Institutului Linus Pauling, legumele crucifere conțin compuși care sunt descompuși în izotiocianați atunci când sunt combinați cu apă. Izotiocianații ajută la protejarea organismului de substanțe cauzatoare de cancer și la prevenirea dezvoltării tumorii. Un studiu din 2010 a constatat că extractul de rădăcină de ridiche conținea mai multe tipuri de izotiocianați care au cauzat moartea celulară în unele linii celulare canceroase.

Susțineți un sistem digestiv sănătos - O porție de 1/2 cană de ridichi vă oferă 1 gram de fibre. Consumul a două porții în fiecare zi vă ajută să vă atingeți obiectivul zilnic de aport de fibre. Fibrele ajută la prevenirea constipației prin creșterea scaunului pentru a ajuta la deșeurile să se deplaseze prin intestine. De asemenea, fibra vă poate ajuta să gestionați nivelul zahărului din sânge și a fost legată de pierderea în greutate și de scăderea colesterolului. Un studiu a arătat că sucul de ridiche poate ajuta la prevenirea ulcerelor gastrice prin protejarea țesutului gastric și întărirea barierei mucoasei. Bariera mucoasă vă ajută să vă protejați stomacul și intestinele împotriva microorganismelor neprietenoase și a toxinelor dăunătoare care pot provoca ulcere și inflamații.

Proprietăți antifungice - Ridichile sunt un antifungic natural. Acestea conțin proteina antifungică RsAFP2. Un studiu a constatat că RsAFP2 a cauzat moartea celulelor la Candida albicans, o ciupercă comună întâlnită în mod normal la om. Când Candida albicans crește, poate provoca infecții vaginale, infecții orale (afte) și candidoză invazivă.

Alungă răceala și tusea - Această legumă este bogată în antioxidanți, necesari în reducerea inflamației. Ameliorează congestia de la nivelul pieptului și ajută pasajul dintre nas și gât.

Elimina pietrele de la rinichi si fiere - Ridichea neagră este un remediu natural împotriva pietrelor de la rinichi și fiere. În plus, ameliorează și durerea cauzată de prezența acestora și crește urinarea. Proprietățile diuretice ale acestei legume favorizează curățarea rinichilor și a vezicii biliare, eliminând pietrele și nisipul de la acest nivel.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel