Richard Clayderman a vizitat Centrul istoric al municipiului Botoşani: Este un oraş fermecător

Data publicării:
Richard Clayderman, foto Facebook
Descriere foto: Richard Clayderman, foto Facebook

Renumitul pianist francez Richard Clayderman a vizitat, joi, Centrul istoric al municipiului Botoşani, unde va susţine, vineri, un concert în cadrul Festivalului instituţiilor de cultură.

Pianistul în vârstă de 69 de ani s-a arătat surprins de frumuseţea clădirilor din secolul al XIX-lea.

"Vin în România pentru că oamenii mă iubesc mult. Sunt foarte impresionat că am venit în acest mic oraş, Botoşani. Sunt fericit că voi cânta cu Filarmonica de aici care are muzicieni buni. Sunt încântat să cânt publicului de aici muzica mea. Este un oraş fermecător, frumos. Se pare că are şi un pic de istorie", a declarat Clayderman.

Clayderman a avut în Centrul istoric o scurtă întrevedere cu primarul Botoşaniului, Cosmin Andrei, care i-a înmânat albumele de prezentare a municipiului.

"Vorbim de un titan al muzicii internaţionale. Sunt bucuros că putem oferi gratuit botoşănenilor un astfel de spectacol, de o anvergură impresionantă, într-un cadru pe care vrem să îl revitalizăm", a afirmat Cosmin Andrei.

Richard Clayderman va sta trei nopţi la Botoşani, el alegând să doarmă într-un hotel aflat într-o pădure la marginea municipiului, notează Agerpres. 

 

 

Renumitul pianist francez Richard Clayderman va concerta în municipiul Botoşani, în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Instituţiilor de Cultură.

Potrivit primarului Cosmin Abdrei, Clayderman va susţine un recital pe 18 august pe scena amplasată în Centrul istoric al municipiului.

"Ne-am dorit să ducem la un alt nivel acest festival al nostru, pentru a pune în valoare instituţiile pe care le avem în municipiul Botoşani şi pe care le finanţăm prin invitarea unor artişti internaţionali. Pentru anul acesta avem un invitat de prestigiu, pianistul şi compozitorul Richard Clayderman, care va încânta botoşănenii în seara de 18 august", a declarat Cosmin Andrei.

Accesul la spectacolele din cadrul Festivalului Instituţiilor de Cultură este gratuit.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel