Rică Răducanu, prima reacție după ce s-a discutat interzicerea reclamelor TV la jocurile de noroc: „Să închidă sălile, așa n-aș mai toca banii”

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video Youtube/ SPORT.RO
Descriere foto: Captură video Youtube/ SPORT.RO

Rică Răducanu a avut o primă reacție, după ce s-a discutat interzicerea reclamelor TV la jocurile de noroc.

Rică Răducanu, în vârstă de 76 de ani, a recunoscut că este dependent de jocurile de noroc. Fostul sportiv a precizat că Viorel Lis este cel care l-a învățat cum să joace. Cu toate astea, Rică Răducanu recunoaște că toată lumea îl ceartă pentru viciul pe care îl are, dar nu știe cum să scape de el. 

Rică Răducanu, prima reacție după ce s-a discutat interzicerea reclamelor TV la jocurile de noroc

Recent, CNA a votat interzicerea publicității la pariuri în susținerea unui proiect de lege care intră în Parlament. În urma acestei decizii, fostul sportiv  mărturisit că și-ar dori ca toate sălile de jos să fie închise, pentru că, așa nu ar mai juca nici el, nu ar mai cheltui banii.


„Eu aș vrea să le închidă de tot, să închidă toate sălile de jocuri de noroc, pentru că devii dependent de ele. Soția mea ar fi fericită, vă spun sincer, pentru că n-aș mai toca banii. E belea mare cu astea, nu te lași cât trăiești, e mult mai puternic decât tine”, a răbufnit Rică Răducanu pentru impact.ro.

Și a continuat: „Te duci, sperând că vei câștiga, ca să mai faci un ban în plus, căci viață e grea. Cu acest gând, al câștigului, intrăm cu toții la păcănele. Eu stau pe acolo și câte 2-3 ore, unde să mă mai duc? Mai socializez și eu, că antrenamente nu am, afară e tare frig”, a încheiat el.

Cum a devenit Rică Răducanu dependent de păcănele

Rică Răducanu a povestit că Viorel Lis a fost cel care l-a învățat cum să bage banii la jocurile de noroc. Acesta a precizat că a finalul programului de muncă, ei mergeau împreună la păcănele.

„La pariurile sportive nu joc, nu-mi place, iar când eram jucător de fotbal, nici nu aveam voie. Am însă altă belea. M-a învățat Viorel Lis cu păcănelele, e ca o boală în oase. Eram consilierul lui și, la sfârșitul programului, îmi zicea: „Hai, Rică, să mergem la păcănele!”. Vă spun, este boală grea, toată lumea mă ceartă”, a povestit acesta acum câteva luni, într-un interviu pentru playtech.ro.

Soția îi ia pensia ca să nu bage banii la păcănele

Marele sportiv are o pensie de 1.800 lei, însă banii nu ajung pe mâna lui, deoarece soția se ocupă de toate plățile casei. Acesta recunoaște că uneori se mai împrumută pentru a putea să meargă la jocurile de noroc. 

„De unde dracu bani, eu n-am! Mai iei de la unul, de la altul, tot speri să câștigi ceva. Din pensia mea, doar dacă prind ceva, că mi-o ia nevastă-mea. Nu pun mâna pe pensie, ăia sunt bani minați, trebuie să plătim gazele și lumina, astfel, cum să trăim?”, a spus Rică Răducanu, pentru sursa menționată mai sus.

Rică Răducanu nu poate să scape de acest viciu

Fostul sportiv a recunoscut că nu se poate abține, mai ales că uneori mai primește bonusuri de la cei care dețin jocurile de noroc, lucru care îl face de fiecare dată să revină. 

„Am mai câștigat vreo 1.000 de lei, când se organizează premii pentru cei ca mine, cu bonuri multe. Dar tot acolo îi cheltuiești, se știe! Eu joc cam la două zile, nu mă pot abține”, a mai spus el.

Citește și: Mihai Morar, destăinuiri tulburătoare despre diagnosticul fiicei sale: „Neputința de a face ceva pentru copilul tău bolnav este, sigur, cel mai greu de dus dintre toate neputințele”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel