Mihai Morar, destăinuiri tulburătoare despre diagnosticul fiicei sale: „Neputința de a face ceva pentru copilul tău bolnav este, sigur, cel mai greu de dus dintre toate neputințele”

Data actualizării: | Data publicării:

Mihai Morar, destăinuiri tulburătoare în noul episod „Fain & Simplu”. Povestea integrală a celui mai greu moment pe care l-a trăit în urmă cu o lună

Pentru tatăl Mihai Morar finalul anului 2022 a fost unul extrem de greu. Un diagnostic grav primit de micuța lui Roua l-a blocat profesional și l-a îngenuncheat personal. Cu doar câteva ore înainte să intre în casa de sticlă din Orașul Faptelor Bune, îndrăgitul om de radio primea o veste cumplită. Mezina familiei, la doar 3 anișori, are nevoie urgentă de o operație pentru a-i drena lichidul acumulat în plămâni, din cauza unei pneumonii care a evoluat prost.

„Cred că de la moartea bunicilor mei, n-am primit un mesaj mai dureros decât ăsta.”, povestește Mihai Morar în cel mai nou episod de podcast „Fain & Simplu”, primul din acest sezon.

„Cu 4 zile mai devreme, vorbeam dacă să meargă sau să nu meargă la prima ei serbare de la grădiniță, iar acum diagnosticul era de pneumonie cu acumulare mare de lichid. Roua și mama ei sunt urcate în ambulanță, traversează tot orașul și ajung la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie. Mi se părea că e prea mult pentru un copil, într-o singură zi. Roua nu văzuse vreun salon de spital sau vreo cameră de gardă până la vârsta ei. Ambulanțele erau doar niște jucării din camera ei, în niciun caz o realitate, numai că realitatea era mai dură de atât. La Marie Curie am aflat ce o așteaptă pe Roua. Pneumonia era atât de agresivă încât medicii au hotărât să o opereze pentru ai drena lichidul din plămâni. Nu știu când v-ați simțit voi neputincioși ultima oară, dar neputința de a face ceva pentru copilul tău bolnav este, sigur, cel mai greu de dus dintre toate neputințele. Cred că de la moartea bunicilor mei n-am primit un mesaj mai dureros decât ăsta.”, povestește Mihai Morar.

După telefonul primit, Mihai Morar, care ajunsese cu doar câteva ore la Oradea, s-a urcat în mașină și s-a întors la București. Din acel moment, au urmat mai bine de două săptămâni de emoții, temeri, frici, neputință, o realitate dură despre care a decis să vorbească în primul episod de podcast din acest sezon. La fel cum, prin intermediul acestei povești personale pe care a decis să o împărtășească publicului lui, mesajului este unul simplu:

„N-ar trebui să mai calculăm timpul în ore, în zile și nici măcar în ani. Ar trebui să-l calculăm în momentele în care ne-am făcut griji și în momentele în care ne facem griji degeaba, și, de cele mai multe ori, ne facem griji degeaba.”, conchide Mihai Morar.

În primul episod din 2023, Mihai Morar dezvăluie pentru prima oară o poveste foarte personală, dar cu o morală generală: cum să regăsești sensul vieții în momentele în care întâmplările vieții au puterea să îi schimbe sensul? După o lună de pauză, forțată de  evenimentele de familie, în care i-au fost date peste cap toate planurile, Mihai își pune câteva întrebări:


- Cum ne poate face mai puternici chiar nesiguranța?
- Ce rost au reușitele profesionale, fără un echilibru în viața personală?
- De ce lumea nu se împarte în bună sau rea sau bine și rău?
- Ce e mai valoros decât a-ți face planuri la început de an?

Acest episod de început de an este, pe lângă o mărturisire personală, un manifest Fain & Simplu pentru anul 2023.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel