Revine masca de protecție din toamnă? Rafila, anunț, după avertismentul OMS pentru Europa

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor engin akyurt
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor engin akyurt

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus dacă revine masca de protecție ca măsură în fața pandemiei de COVID-19. 


Întrebat de către jurnalistul Val Vâlcu dacă revine obligativitatea purtării măștii din toamnă, Alexandru Rafila, ministru al Sănătății, a răspuns, în cadrul dezbaterii ”Pandemia COVID-19, 2022: Nimic nu va mai fi la fel vs. Luați din nou prin surprindere”: ”Masca a revenit în unitățile medicale. Noi avem o bază legală care permite conducerii fiecărei unități sanitare, inclusiv la cabinetele medicilor de familie, să utilizeze masca, atât personalul, cât și pentru pacienți, pentru prevenirea transmiterii nosocomiale a diferitelor tipuri de infecții și aici includ și infecția cu noul coronavirus.”

”Dacă discutăm despre mască în general însă, în spațiile închise, aglomerate și-n mijloacele de transport în comun, noi nu putem face decât o recomandare în momentul de față, dar, dacă va exista o situație care să pună în pericol sistemul de sănătate, în ceea ce privește gradul de absorbție a pacienților, fie infectați cu COVID, fie cu alte patologii, sigur că vom prezenta situația, iar Guvernul României va lua măsurile necesare în funcție de context” a continuat ministrul Sănătății. 

 

Citește continuarea pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel