Rețetă: Varză cu carne tocată la cuptor

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Edgar Castrejon
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Edgar Castrejon

Când ai poftă rețetă bună și ieftină, încearcă această rețetă cu varză și carne tocată la cuptor.

INGREDIENTE: 

800 gr varză
1/2 linguriță cimbru uscat
450 gr carne tocată de porc
10 fire pătrunjel
2 ouă
2 linguri smântână acră 
sare, piper 
2-3 linguri ulei 
pesmet pentru tavă

 

MOD DE PREPARARE: Se taie varză fideluta fină cu cuțitul sau folosind răzătoarea . Se încinge uleiul într -o tigaie largă și se adaugă varză , amestecând des . Varză se adaugă în 3-4 tranșe , fiecare tranșă adăugându -se după ce anterioară a scăzut . La fiecare tranșă presărați sare , piper negru și cimbru. După ce ați pus toată varză , adăugați 100 ml apă și inabusiti varză timp de 15 minute , amestecând des. La final gustați varză de sare și piper și mai adăugați dacă e necesar . Carnea tocată se frământă cu 1 ou, pătrunjelul tocat, 1 linguriță rasă de sare și piper negru. Se unge cu unt sau ulei o tavă termorezistentă (de 15 x 23 cm). Se presară cu pesmet. Se așează un pic mai mult de jumătate din varză călită în tavă . Se așează apoi toată carnea pe varză . Se așează restul de varză deasupra . Se bate smântână cu oul rămas . Se toarnă peste varză . Se coace la 200C timp de 40 minute , până e rumenă deasupra . E bună caldă sau reîncălzită.

POFTĂ BUNĂ!

Rețetă tradițională: Plăcintă cu brânză și smântână

INGREDIENTE: 

Aluat

250 gr făină albă 
150 ml lapte călduț
25 gr unt (la temperatura camerei)
1 gălbenuș de ou
1 lingură zahăr
10 gr drojdie proaspătă
1/4 linguriță sare

Umplutură de brânză

350 gr brânză proaspătă de vacă (bine scursă de zer)
150 gr smântână acră (15% grăsime)
2 ouă
75 gr zahăr
coajă rasă de la 1/2 lămâie
1 vârf cuțit nucșoară măcinată

Umplutură de smântână

200 gr smântână acră (15%)
1 lingură bună de zahăr
1 ou

MOD DE PREPARARE:  Se dizolvă drojdia în 50 ml lapte călduț și 1 linguriță de zahăr. Se lasă la loc cald până amestecul devine spumos.Se pun în mașina de pâine ingredientele în ordinea următoare: laptele, untul, restul de zahăr, gălbenușul, amestecul cu drojdie, făînă și sarea. Se setează mașină pe programul de frământat+crescut. Aluatul se poate frământă și cu mâna, măcar 15 minute, apoi se lasă să crească acoperit la loc cald timp de 1 ora.Brânză se freacă bine cu furculiță să se sfărme bulgarasii. Se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează.Pentru umplutură a două doar se amestecă bine ingredientele.Se pune aluatul pe masă de lucru dată ușor cu făină. Se întinde foaie subțire de aprox 3-4 mm. Se decupează un cerc cu aprox 8-10 cm mai mare decât tavă folosită. Rulați aluatul decupat pe sucitor și așezați-l în tavă, marginile să fie ridicate pe pereții tăvii. Se toarnă și se nivelează prima umplutură. Deasupra se toarnă pe toată suprafață a două umplutură. Marginile aluatului se pliază peste umplutură.Se coace plăcintă la 180C timp de 40 minute, până marginile sunt rumene și umplutură se mișcă că o piftie dacă scuturați tavă.Se lasă să se răcorească apoi se pudrează marginile cu zahăr pudra vanilat.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel