Rețetă tradițională: Tocaniță din piept de pui cu legume

Sursă foto: unsplash , autor amirali mirhashemian
Descriere foto: Sursă foto: unsplash , autor amirali mirhashemian

Tocanița din piept de pui cu legume este una dintre cele mai apreciate retețe de către români. Este foarte ușor de preparat.

INGREDIENTE:

1 piept de pui (cca 500 gr; se pot folosi și pulpe de pui dezosate)
1 ceapă mare
1 lingură pastă de ardei dulce
1 lingură pastă de roșii
1 linguriță condiment turcesc
3 cartofi
1/3 ardei gras roșu
150 gr fasole verde (poate fi congelată)
1 dovlecel mic 
1 vânătă mică
2 roșii din conservă (sau 1 roșie mare bine coaptă)
1/2 legatură pătrunjel
3 linguri ulei
sare

MOD DE PREPARARE: Cartofii se curăță și se taie rondele nu foarte subțiri. Ardeiul se taie fâșiuțe. Dovlecelul se taie rondele. Vânăta se taie în 4 pe lungime și apoi rondele. Se toacă pătrunjelul. Se strivesc roșiile cu furculița (dacă sunt din conservă) sau se taie rondele (daca sunt proaspete).Pieptul de pui se separă în cei doi lobi și fiecare lob se taie pe lățime, în 4-5 bucăți. Se toacă ceapa. În uleiul încins se călește ceapa până se înmoaie bine de tot (cca 10 minute).Se adaugă bucățile de pui și se soteaza, amestecând din când în când, doar până carnea își schimba culoarea peste tot.Se adaugă pastele (de ardei și roșii), condimentul turcesc și se mai soteaza 3 minute, amestecând să se acopere bucățile de pui cu pasta.Se trage oala de pe foc.Se aseaza cartofii peste carne. Se presară cu sare, puțin piper și puțin pătrunjel.Se presară deasupra fasolea verde și ardeiul gras. Se presară sare și pătrunjel.Se aseaza deasupra rondelele de dovlecel. Se presară cu sare, piper și pătrunjel.Se aseaza deasupra vânata. Se toarnă roșiile peste ultimul strat și se presară cu sare și pătrunjel.Se toarnă 1 1/2 cani de apa (cât să ajungă sub stratul de dovlecei). Se pune oala iar pe foc și se aduce la fierbere.Se pune capacul pe oala și se da la cuptor, la 180C timp de 45 minute. După acest timp legumele vor fi lașat mult suc și tocăniță vă fi aproape acoperita de sos.Se ia capacul, se scade temperatura la 150C și se mai lasă 30 minute să scadă sosul un pic. ( Sursa: e-retete.ro)

POFTĂ BUNĂ!

Citește și: PRĂJITURA delicioasă din 3 ingrediente, FĂRĂ COACERE. Rețeta este foarte ușoară

Prăjitura șireată. Rețeta inedită de desert pentru cei dragi. Este excelentă!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 03 Martie, 20:21 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play