Rețetă tradițională. Tocăniță de hribi cu legume. Simplă și gustoasă

Tocăniță de ciuperci, sursa pixabay/ autor Hans Braxmeier
Descriere foto: Tocăniță de ciuperci, sursa pixabay/ autor Hans Braxmeier

Această rețetă tradițională este delicioasă și simplu de preparat. Află cum o poți prepara chiar tu. 

Ingrediente:

 

600 g hribi congelați

2 cepe mijlocii

1 ardei gras verde

1 ardei gras galben

1 ardei gras roșu

4 căței usturoi

2 roșii coapte

1 lingură pastă roșii

1 legatură pătrunjel

1 legătură mărar

sare

piper

3 linguri ulei de măsline

1 pahar de apă


Mod de preparare: 


Trebuie să curățați ceapa și usturoiul și să le puneți la călit într-o cratiță, până devin sticloase. 

Ardeii se curăță de codițe și semințe, și se taie cubulețe. Trebuie să îi puneți peste ceapă și usturoi. 

Lăsăm câteva minute până îți schimbă culoarea apoi vom adăuga și roșiile, tăiate cubulețe. 

Ciupercile le vom stoarce puțin, le vom tăia și le vom adăuga peste legume. Peste circa 5 minute vom adăuga apa, sare și piper. 

După ce toate legumele au fiert, adăugăm verdeața tocată mărunt. 

După ce a scăzut apa, condimentăm cu sare și piper după gust. 


Poftă buna!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 25 mai, 13:29 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play