Rețetă tradițională: Tocană de legume cu orez pentru iarnă

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

 Tocană de legume cu orez este perfectă pentru iarnă. Această rețetă se prepară foarte ușor.

INGREDIENTE

3 kg roșii

1 kg ceapă

1 kg morcovi

2 kg ardei kapia sau gogoșari

500 ml ulei

200 g orez

sare

piper

4-5 foi de dafin

 

MOD DE PREPARARE: 

Ceapa se taie sozisori sau mărunt. Morcovii se dau pe răzătoarea mare. Se călește ceapa în ulei 10 minute. Se adaugă morcovii și se călește în continuare încă 10 minute. Se adaugă ardeii tăiați cubulete și se fierbe încet la foc mic. Se pun sare, piper și foile de dafin. Orezul se fierbe separat. Apoi se scurge de apa și se clătește cu apa rece. Se lasă la scurs. După o jumătate de ora se adaugă sucul de roșii. Se fierbe la foc mic până uleiul iese deasupra amestecând mereu să nu se lipească de cratiță. Se adaugă orezul fiert și se mai fierbe încă 10 minute. Se pune compoziția fierbinte în borcane fierbinți. Se sterilizează în cuptor pentru 20-25 minute și se pun sub paturi până se răcesc.

 

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 04 sep, 16:26 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play