Rețetă TRADIȚIONALĂ pentru masa de Crăciun: Ciorbă cu afumătură

Anastasya Pavulescu, foto unplash
Descriere foto: Anastasya Pavulescu, foto unplash

Pentru masa de sărbători, gospodinele  pregătesc  ingredientele şi bucatele care vor face deliciul familiei. 

INGREDIENTE

700 grame costițe afumate, 

2 morcovi,

3 cartofi,

o țelină mică,

o ceapă,

ardei gras,

o legatură de pătrunjel,

300 ml borș,

3 linguri de bulion/ o cutie roșii în bulion,

3 roșii,

fidea,

sare și piper

MOD DE PREPARARE

Într-un vas cu apă punem costițele la fiert, după câteva clocote avem grijă să adunăm spuma. Când supa devine limpede punem legumele pregătite din timp, spălate și tocate. Punem inclusiv coditele de la pătrunjel. Adăugăm sare și piper. Lăsăm să fiarbă și când legumele sunt gata adăugăm roșiile tocate, cele trei linguri de bulion și fideaua. Dăm într-un clocot borșul și îl adăugăm la ciorba. Adăugam sare și piper dacă mai este cazul.

Servim cu pătrunjel tocat mărunt.

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Florentina Arcu | Dată: 10 dec, 08:32 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play