Rețetă tradițională: Omletă cu dovlecei

Omletă, sursa pixabay
Descriere foto: Omletă, sursa pixabay

Omleta cu dovlecei este foarte gustoasă și se prepară ușor și rapid.

INGREDIENTE:

Oua 2 buc

Dovlecel 1 buc

o ceapă albă 

Ulei de floarea soarelui 2 linguri

Sare, dupa gust

 

MOD DE PREPARARE:  

Incingeti bine uleiul in tigaie, adaugati ceapa taiata marunt si o caliti cam 1 minut. Adaugati dovlecelul taiat rondele subtiri sau cubulete. Caliti si amestecati periodic aproximativ 5 minute, pana incep sa se rumeneasca usor dovleceii si se mai inmoaie. Bateti bine ouale si sarea cu o furculita, le turnati peste dovleceii din tigaie. Lasati 2-3 minute sa se caleasca omleta la foc normal. Dupa acest timp faceti focul mic si puneti un capac pe tigaie. Dupa 5-10 minute(in functie de grosimea omletei) cand ridicati capacul, observati ca omleta s-a gatit perfect si fara a fi intoarsa.

 

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 30 aug, 13:00 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play