Rețetă tradițională: Ciorbă de cartofi cu smântână

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Ciorba de cartofi cu smântână este o rețetă tradițională iubită de majoritatea românilor.

INGREDIENTE

 6 cartofi 

2 cepe 

2 ardei

 2 morcovi

 1 legatura pătrunjel

 1 legatura leuştean

 piper boabe şi măcinat

 borş 

200 g smântână

 2 ouă

 sare 

1 lingurita ulei

 boia dulce

 

MOD DE PREPARARE: Se curăţă legumele, se spală şi se taie cartofii şi ardeii cubuleţe, ceapa se toacă solzişori, iar morcovii se rad pe răzătoarea mică.
Legumele tăiate se stropesc cu puţin ulei şi se călesc câteva minute, apoi se adaugă cantitatea de apă şi se pun la fiert. Separat, într-un bol, se pun ouăle crude, se bat bine şi se amestecă cu smântâna. Se verifică dacă au fiert legumele, se condimentează cu sare, piper şi se acreşte cu borş. Se mai lasă să fiarbă câteva minute şi, la sfârşit, se adaugă compoziţia de ouă şi smântână. Se amestecă uşor ca să nu facă cocoloaşe. Ciorba se serveşte ornată cu pătrunjel verde, leuştean şi se presară un praf de boia dulce.

 

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 05 oct, 21:14 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play