Rețetă tradițională: Ciorbă de burtă ardelenească

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Ciorba de burtă ardelenească este foarte gustoasă și se prepară foarte ușor.

INGREDIENTE

 1 kg burtă de vită prefiartă

 5 L apă

 4 picioare de porc medii/

1 rasol mediu 

2 cepe medii 

1 ardei gras 

250 ml smântână 

1 căpățână de usturoi 

2-4 linguri oțet

 2-3 ouă 

sare 

piper, după gust

 

MOD DE PREPARARE:  Se spală și curăță bine rasolul sau/și picioarele de porc. Când începe să fiarbă, îndepărtează spuma formată cu o spumieră. Între timp curăță legumele și pune, separat, la fiert, burta cu puțin oțet și las-o să dea în clocot. Adaugă legumele peste rasolul sau/și picioarele de porc și lasă la fiert în continuare până când carnea se desprinde singură de pe oase.Scoate bucățile de carne și lasă-le la răcit. Când s-au răcit îndeajuns, taie-le bucățele și pune-le înapoi în oală cu legumele. Adaugă și burta și extra apă, dacă se cere. Mai lasă pe foc până când burta este foarte bine fiartă.Între timp curăță usturoiul zdrobește-l. Freacă-l cu sare ca pentru mujdei (până obții o pastă albicioasă, adică). Separat bate ouăle cu un vârf de sare și vreo 3 linguri de smântână.Adaugă în ciorbă ouăle bătute și jumătate din crema de usturoi. Opreste focul, acrește cu oțet, după gust.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 22 oct, 18:54 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play