Rețetă: Tartă fină cu mere și cremă de migdale

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash, autor Dilyara Garifullina
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash, autor Dilyara Garifullina

Tarta cu mere și cremă de migdale este un adevărat deliciu și se prepară foarte ușor.

1 aluat foietaj

Crema de migdale

55 gr migdale fără coajă măcinate mărunt
55 gr zahăr pudră
55 gr unt la temp. camerei
1/4 baton vanilie (sau 1/4 linguriță pastă de vanilie)
10 gr făină albă
1 ou

1 lingura brandy de mere

Umplutura de mere

3 mere Golden
40 gr unt
40 gr zahar (folosiți un plic de zahar vanilat)
50 ml brandy de mere

MOD DE PREPARARE:

Se decupează 3 discuri de aprox 14 cm diametru din aluatul foeitaj. Se înțeapă cu furculiță peste tot și se dau la frigider până pregătiți restul.
Crema: se freacă cu mixerul untul cu zaharul pudra (daca folosiți zahar pudra vanilat, nu mai adaugați păstaie de vanilie) și miezul de la vanilie până devine cremos (cca 3 minute). Se adaugă în fir subțire oul bătut, mixând continuu până se încorporează. Se adaugă brandy și apoi migdalele măcinate și se mixează până se încorporează. La final se incorporeza faina. Vă rezulta o crema de migdale groasa, care sta pe lingura.
Merele: Se curata merele de coaja și li se scoate cotorul cu aparatul special. Se taie în doua și se aseaza cu tăietură în jos pe masa de lucru. Se feliază merele.
Într-o tigaie se topește untul cu zaharul și se adaugă feliile de mere. Se soteaza, amestecând des până merele sunt moi (intre 5 și 10 minute). Daca doriți să le caramelizați le puteți lasă mai mult, pan încep să se închidă la culoare. Se adaugă brandy-ul și se fierbe la foc mic, până sosul din tigaie arata că un sirop (nu durează mult, cam 1-2 minute). Se scot merele pe o farfurie, lașând în tigaie sosul.
Încingeți cuptorul la 190C și lașați și tava în cuptor, să fie fierbinte când așezați tartele. Am observat că daca pun tartele în tava fierbinte zona de sub umplutura se coace mai bine.
Se aseaza fiecare bucata de aluat pe hârtie de copt. Se rulează marginea fiecărui disc de aluat spre interior și se presează de jur împrejur cu dinții unei furculițe.
În mijloc se pune cate 1/3 din crema de migdale. Daca doriți, puteți pune crema într-un spritz de patiserie, astfel veți porționă crema mai ușor și egal. Începeți din centru și faceți cercuri concentrice până ajungeți la margine.
Așezați felii de mere deasupra (în evantai sau circular) suprapunandu-le un pic. Cu ajutorul hârtiei de dedesubt mutați tartele pe tava fierbinte.
Coaceți tartele cam 20-25 minute, până marginea e umflata și rumena. Scoateți tartele din cuptor și le ungeți cu sosul din tigaie (pe care îl reîncălziți daca e cazul).
Serviți tartele călduțe sau la temperatura camerei. Sunt bune cu sos de vanilie sau un glob de înghețată. (sursa: e-retete.ro)

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel