Rețetă pentru masa de Crăciun: Prajitură din foi de albușuri cu nucă și cremă de lapte

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Prajitura din foi de albușuri cu nucă și cremă de lapte este desertul perfect pentru masa de sărbători.

INGREDIENTE:

Foi de albusuri cu nuca:

14 albusuri

1 praf de sare

28 linguri zahar

14 linguri ulei

esenta de vanilie

350 - 400 g faina

200 g nuca macinata

Crema de lapte:

1,25 l lapte

300 g zahar

esenta de vanilie

200 g faina

250 g unt

Decor:

200 g ciocolata cu lapte + 2-3 linguri de apa sau lapte

100 g nuca macinata

 

MOD DE PREPARARE: 

Se da drumul la cuptor pentru a se încălzi.
Albușurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adaugă zaharul și se mixează până când devin ca o bezea. Se adaugă uleiul, esență de vanilie și faina (treptat) și se încorporează ușor, amestecând totul cu o spatula de silicon, de sus în jos. Se încorporează și nuca măcinată, la fel de ușor. Din acest aluat se vor coace patru foi, intinzandu-le pe rand într-o tava unsa cu ulei și tapetata cu hârtie de copt.

Pregătirea cremei:
Laptele, zaharul, esență de vanilie și faina cernuta se pun într-o cratiță și se mixează. Se adaugă apoi untul tăiat bucatele. Se pune cratiță la foc și se amesteca totul cu un tel, continuu, până când crema se îngroașă.

Asamblarea prăjiturii:
Se pune o foaie de blat în tava (după ce s-a îndepărtat hârtia de copt) se pune crema fierbinte peste ea, se adaugă a doua foaie, crema, a treia foaie, crema și ultima foaie (care se pune cu dosul în sus pentru că este cât de cât dreapta pe acea parte). Se topește ciocolata cu lapte (se pot adaugă 2-3 linguri de apa sau lapte peste ea pentru a se topi mai ușor) și se toarnă peste prăjitură. Aceasta se ornează cu nuca măcinată.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 14 dec, 13:18 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play