Rețetă pentru masa de Crăciun: Chec pufos

Data publicării:
congerdesign, foto pixabay
Descriere foto: congerdesign, foto pixabay

Checul vă ofera ocazia perfectă pentru a petrece timp de calitate cu familia, dar și pentru a vă bucura împreună de cele mai bune preparate gătite din suflet de gospodine

INGREDIENTE

 5 ouă, 200 grame de faină, 200 grame zahăr, 1 plic de praf de copt, 1 plic de zahăr vanilat, 2 linguri de cacao, 4 linguri de ulei, 1 praf de sare, 100 ml lapte.

MOD DE PREPARAREA

Separați albușurile de gălbenușuri. Galbenușurile le veți bate cu zahăr. Albușurile le veți bate spumă. Punți în ele puțină zeamă de lămâie, ca să se întărească și să devină o spumă perfectă. Amestecați  gălbenușurile cu uleiul și făina. Puneți faină puțin câte puțin, în timp ce amestecați, ca să nu obțineți cocoloașe. Amestecați și laptele la temperatura camerei. Amestecați și albușurile bătute spumă și amestecați ușor cu o lingură.

Dacă ați amestecat până acum cu mixerul, uitați de el când încorporați albușurile.

Împarțiți aluatul de chec în două: într-o jumătate de compoziție puneți vanilie, iar în alta puneți cacao. Puneți în tavă o parte din compoziție, apoi turnați-o și pe a doua și cu o furculiță sau un bețișor pentru frigărui, marmorează checul.

Puneți la cuptor pentru 25 de min. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel