Rețetă pentru masa de CRĂCIUN: Aripi de înger. Un desert TRADIȚIONAL.

Data actualizării: | Data publicării:
Dough, foto pixabay
Descriere foto: Dough, foto pixabay

O rețetă simplu de făcut, din ingrediente pe care oricine le are în  gospodărie.  Sunt gustoase și au  o textură delicată. 

INGREDIENTE

5 linguri de frișcă, 5 gălbenușuri, 1/2 linguriță sare, 50 g zahăr, 1 esență de vanilie, 300 g făină zahăr pudră și ulei pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE

Batți gălbenușurile până se întăresc. Adăugați sarea treptat, în timp ce amestecați. Adaugți zahărul și vanilia, bați bine.

Adăugați alternativ, frișca și făina, până se omogenizează.

Puneți aluatul pe un fund de lemn. Acoperiți cu un prosop de bucătărie curat și lăsați să crească, timp de 10 minute. Frământați bine aluatul. Întindeți-l într-o foaie foarte subțire. Taiați-l în dreptunghiuri.

Faceți o secțiune mică în mijlocul fiecărui dreptunghi în parte și trageți un capăt prin el (să arate ca o răsucitură).

Prăjițo în ulei bine încins până devin aurii. Lăsați la răcit pe o farfurie timp de 3 minute – cu un șervețel pe ea, ca să absoarbă grăsimea în exces.

Se pudrează cu zahăr și se servesc.

POFTĂ BUNĂ



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel