Rețetă: PANDIȘPAN CU LĂMÂIE. Cum se prepară cel mai delicios desert de casă

Sursa foto: unsplash, autor an_vision
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor an_vision

Pandișpanul cu lămâie este cea mai simplă prăjitură de casă, care poate fi pregătită extrem de repede.

INGREDIENTE:

450 g făină albă

230 ml lapte

180 g zahăr alb

190 ml ulei de floarea soarelui

20 g praf de copt

15 ml esență de vanilie

coaja rasă de la o lămâie

zahăr pudră pentru decor

MOD DE PREPRARE:  Ouăle și zahărul se bat cu ajutorul unui mixer, până când capătă consistența unei creme spumoase.Se adaugă pe rând laptele, uleiul, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie.În amestecul omogenizat se toarnă în ploaie făina și praful de copt.Se încorporează cu ajutorul unei spatule, amestecând bine, pentru a nu rămâne cocoloașe.Aluatul se transferă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează cu ajutorul unei spatule.Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de jumătate de oră sau până trece testul scobitorii.Prăjitura se scoate de la cuptor și se lasă cinci minute să se odihnească înainte de a o pudra cu zahăr pudră.Se lasă să se răcească timp de un sfert de ceas înainte de a o tăia.Se servește simplă, cu un pahar de lapte sau de ceai, sau cu puțină înghețată!

POFTĂ BUNĂ!

 

Rețetă: Negrese PALEO fără făină și fără zahăr

INGREDIENTE:

1/2 ceașcă pudră de cocos

1/2 ceașcă pudră cacao 

1/2 ceașcă unt de cocos

3 ouă

1/2 ceașcă miere naturală de albine

coaja rasă de la o lămâie

50 g alune sau nuci pentru decor

MOD DE PREPARARE:

Se încinge cuptorul la 150 de grade şi se unge cu unt sau ulei un vas de yena sau o tavă mai înaltă. Se amestecă toate ingredientele cu grijă, fie manual, fie într-un blender sau robot de bucătărie. Se toarnă aluatul de negrese paleo şi se coace circa 30 de minute, până ce scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată. Se lasă la răcit circa 30 de minute înainte de tăiat şi servit.Păstrate departe de aer, se menţin proaspete câteva zile la temperatura camerei sau la frigider.

Tartă de lămâie. Cel mai sănătos desert

INGREDIENTE

Pentru baza tartei:

 1 albuș 

70 g făină integrală

 30 g fulgi de ovăz

 1 lingură zahăr

Pentru crema de lămâie:

 200 ml lapte

1,5% grăsime sau lapte vegetal fără zahăr

 sucul și coaja de la jumătate de lămâie

 1 linguriță de amidon 

1 gălbenuș

 1 ou 

15 picături îndulcitor care se poate folosi la gătit

Pentru topping (opțional): 

30 g cremă de brânză light

 3 picături îndulcitor care se poate folosi la gătit

MOD DE PREPARARE: Se amestecă toate ingredientele pentru baza tartei. Nu se amestecă foarte mult pentru a nu dezvolta glutenul.Se gresează o formă de tartă. Aluatul obținut anterior se întinde în forma de tartă. Se gătește în cuptorul preîncălzit 10 minute sau până capătă o culoare ușor maronie.Într-o cratiță se adaugă laptele și amidonul. Se amestecă și se pune la foc mediu. Se continuă amestecarea până ce compoziția se îngroașă (3-5 minute).Se ia de pe foc și se adaugă îndulcitorul, sucul și răzătura de lămâie. Se gustă și se mai adaugă îndulcitor sau suc de lămâie, după gust. Se adaugă gălbenușul și oul întreg. Se amestecă.Se pune iar la foc mediu și se gătește timp de 5-7 minute.Crema de lămâie se toarnă peste aluatul de tartă și se dă la rece timp de 30 de minute.Dacă se dorește, se poate adăuga un topping de cremă de brânză amestecată cu îndulcitor. Se poate decora cu răzătură de lămâie.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 05 mai, 13:52 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play