Rețetă Noodles cu pui, de la Claudia Radu, semifinalistă Chefi la Cuțite

Claudia Radu, semifinalistă Chefi la Cuțite, a dezvăluit rețeta sa pentru noodles cu pui.

Claudia Radu este una dintre cele mai simpatizate concurente de la Chefi la Cuțite. După concurs, Claudia și-a construit o comunitate online, unde împărtășește cu fanii rețetele ei preferate.


„Pentru că mulți dintre voi mi-ați cerut rețeta de noodles după ce am readus-o în atenția voastră cu ocazia unei postări recente, vă las rețeta mai jos.  De fapt, ar cam trebui să mă pun pe treabă și să postez mai des rețetele pe care le fac, am fost cam leneșă în ultima perioadă.

Diferența dintre aceasta rețetă și cea pe care am facut-o la Chefi la cuțite este că la emisiune am pus muguri de fasole, iar aici am adăugat muguri de bambus și ciuperci Mun uscate”, a explicat Claudia pe Instagram. 

Iată cum se prepară rețeta de noodles cu pui

Ingrediente


1 piept de pui

ulei de floarea-soarelui

3-4 căței de usturoi zdrobiți

1 bucată mică ghimbir ras

1 legătură ceapă verde tocată mărunt

1 morcov

1 ardei gras

ciuperci Mun

muguri de bambus

 

Pentru sos

3 linguri sos de soia,

1 lingură sos de stridii,

1 lingură sos Hoisin,

1 lingură oțet de orez,

1 lingură ulei de susan

1 linguriță pasta de ardei iute


Mod de preparare:


- „1 piept de pui l-am tăiat in fâșii subțiri și l-am pus intr-o tigaie la rumenit cu puțin ulei de floarea-soarelui;
scoatem puiul intr-un bol;
- în aceeași tigaie călim: 3-4 căței de usturoi zdrobiți, 1 bucată mică ghimbir ras, 1 legătură ceapă verde tocată mărunt (doar partea albă);
- adăugăm 1 morcov și 1 ardei gras roșu, ambii tăiați julien;
ciupercile Mun se hidratează în apă fierbinte (ATENTIE! acestea își dublează volumul), după hidratare se curăță de părțile mai tari;
- puiul, mugurii de bambus (o conservă ) și ciupercile se adaugă în tigaie după ce s-au pătruns legumele;
când puiul si legumele sunt aproape gata, adăugăm sosul format din: 3 linguri sos de soia, 1 lingura sos de stridii, 1 lingura sos Hoisin, 1 lingură oțet de orez, 1 lingura ulei de susan și o linguriță pastă de ardei iute;

- când sosul scade puțin, adăugăm conținutul unui pachet de noodles pregătit conform indicațiilor de pe ambalaj;
amestecăm bine să se combine aromele și servim alături de cozi de ceapă verde, semințe de susan și sos de soia (pentru cine vrea mai sărat)”, a dezvăluit tânăra. 

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 06 mai, 13:02 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play