Rețetă: Mini ruladă cu zmeură

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Mini rulada cu zmeură este dulce-acrișoară și se pregatește foarte repede.

INGREDIENTE

Blat:

1 ou

1 praf de sare

2 linguri zahar

8 g zahar vanilinat

1 lingura ulei

50 g faina

Dimensiuni tava: 23x23 cm

Crema:

200 g zmeura

50 g zahar

150 ml frisca lichida indulcita

In plus:100 g zmeura

 

MOD DE PREPARARE: 

Se pregateste blatul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusul de galbenus.  Albusul se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devine ca o bezea. Se adauga uleiul si galbenusul si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.

Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor la 160 de grade Celsius pentru 45 de minute sau pana cand trece de testul scobitorii. Dupa ce se scoate blatul din cuptor, se pune cu tot cu hartia de copt pe un prosop umed si se ruleaza, lasandu-l sa se raceasca.

Intre timp, se pregateste crema.

Zmeura se amesteca cu zaharul si se fierb pana cand zmeura incepe sa se lipeasca de vas. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.  Se mixeaza frisca. Se da zmeura prin sita, apoi se amesteca cu frisca. Se desface blatul din prosop. Se pune peste el o parte din crema si o parte din zmeura proaspata. Se ruleaza si se pune pe un platou.  Se decoreaza rulada cu restul de frisca si de zmeura.  Se pot pune si frunze de roinita pentru decor.

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 16 iul, 22:52 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play