Rețetă, ECLERE cu cremă de vanilie. Desert delicios pentru masa de Crăciun

Data publicării:
Dilyara Garifullina , unsplash
Descriere foto: Dilyara Garifullina , unsplash

Eclerele se află în topul preferințelor românilor și nu doar datorită gustului deosebit, ci și emoțiilor pe care acestea le trezesc și asta pentru că eclerele sunt unele dintre prăjiturile copilăriei, fiind ușor de preparat chiar și în casă și potrivite pentru a fi servite de sărbători.

Iată de ce ai nevoie pentru aceast desert delicios:

Ingrediente:

250 gr de făina

100 ml ulei

300 ml apă

5 ouă

3 plicuri de zahăr vanilat

un praf de sare

Pentru cremă:

2 ouă

100 gr zahăr

1 plic zahăr vanilat

2 linguri de făina cu vârf

500ml lapte

esența de vanilie

Pentru glazură

50 gr unt

100 gr ciocolată cu lapte

1 lingură apă

1 lingură ulei

2 linguri de cacao

MOD DE PREPARARE: Cojile pentru eclere: Într-o crăticioară puneți apa la fiert împreună cu uleiul și sarea. Amestecați făina cu zahărul vanilat. Când apa fierbe luați crăticioara de pe foc și adăugați făina. Amestecați energic până ce compoziția se desprinde cu ușurință de pe crăticioară. Adăugați ouăle pe rând, unul câte unul amestecând cu un mixer după fiecare, până se încorporează. Cu lingura puneți compoziția într-o pungă sau posh și dați forma eclerelor într-o tavă tapetată cu hârtie. Adăugați suficientă compoziție ca acestea să nu vă iasă foarte joase. Coaceți cojile la 180 grade timp de 25 de minute.

Crema de vanilie: Puneți ouăle într-o crăticioara și le bateți bine. Adăugați zahărul și zahărul vanilat. Turnați apoi făina și amestecați până la omogenizare. Înfierbantați laptele și îl adăugați treptat peste compoziția preparată înainte.
Puneți oala pe foc, adăugați esența de vanilie și lăsați să se îngroașe compoziția amestecând tot timpul pentru a nu se lipi. Când compoziția s-a îngroșat suficient adăugați untul tăiat și amestecați până acesta s-a topit.

Glazura: Amestecați toate ingredientele și le puneți la bain Marie până s-au topit. Puteți pune și direct pe foc însă cu mare grijă să nu se încingă foarte tare. Luați de pe foc atunci când ciocolată începe să se topească și amestecați continuu până ce toate îngredientele s-au topit și încorporat. Dacă este nevoie mai puneți pe foc pentru câteva secunde. Dacă doriți, deasupra cremei de vanilie puteți pune și frișcă.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel