Rețetă: Dulceață de pepene galben cu lime și ghimbir

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Dulceața de pepene galben cu lime și ghimbir este foarte gustoasă și va fi apreciată de întreaga familie.

INGREDIENTE: 

1 pepene galben de 1.5 kg copt

50 gr ghimbir proaspat

1 lime

300 gr zahar

 

MOD DE PREPARARE: Taiati pepenele in jumatate, eliminati partea cu samburii si apoi cu o lingura scoateti miezul intr-o oala. Adaugati ghimbirul taiat felii foarte subtiri, coaja razuita de la lime si sucul de lime. Presarati deasupa zahar, amestecati usor si lasati sa stea 2 ore. In acest timp pepenele va lasa mult suc.Puneti apoi pe foc mic pana se dizolva zaharul (cam 5 minute) si apoi pe foc mare 15 minute, pana dispare spuma alba care se va forma. Coborati iar focul pe mic si fierbeti inca 1 ora, amestecand din cand in cand.


Puneti un borcan de 600 gr in cuptorul incins la 200C si lasati-l 30 minute sa se sterilizeze. Puneti dulceata fierbinte in el, sigilati cu capac si apoi intorceti borcanul cu fundul in sus pentru 5 minute sa se creeze vid. Puneti apoi borcanul sub o plapuma si lasati sa se racească acolo peste noapte. Pastrati peste iarna la loc racoros.

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 29 iul, 14:23 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play