Rețetă desert: Tort cu dovlecei și cremă de lămâie

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Tortul cu dovlecei și cremă de lămâie este cu totul deosebit. Această rețetă va fi iubită de întreaga familie.

INGREDIENTE:

3-4 dovlecei medii
2 ouĂ
1 esenȚĂ de vanilie
110 ml ulei
150 g zahar
350 g faina
1 praf de copt

Pentru cremă:

4 lamai
300 g zahar
200 g unt
4 oua
sucul de la 3-4 lamai
un pic de sare
2 linguri de amidon de porumb

Pentru glazura:
250 g crema de branza
150 g zahar pudra
1-2 lingurite zeama de lamie
2 -3 linguri de fistic tocat sau alune pentru decor

 

MOD DE PREPARARE:

Blaturile le preparam astfel:
Radeti dovleceii spalati si curatati la capete pe razatoarea mare apoi adaugati restul de ingrediente. Amestecati bine. Impartiti compozitia in doua parti egale. Tapetati o tava mai mica, 20 cm, rotunda cu hartie de copt si turnati o parte din compozitie in tava, nivelati cu o spatula. Coaceti pe rand cele doua blaturi apoi lastai-le sa se raceasca.

Crema:
Se rade coaja de la cele 4 lamai apoi se storc de zeama intr-un bol printr-o sita.
Amestecati zaharul cu coaja de lamaie intr-un robot de bucatarie apoi adaugati untul si spumati bine adaugand cate un ou pe rand si cate un pic din zema de lamaie. Adaugati si amidonul apoi puneti compozitia care va arata taiata pe fo c si amestecati continuu pana cand untul se topeste si toata compozitia se leaga intr-o crema pufoasa si galbena. Adaugati un pic de sare si lasati sa se raceasca crema dupa ce s-a ingrosat. Lasati crema sa se raceasca.

Glazura o preparam astfel:
Puneti branza cu zaharul si zeama de lamaie intr-un bol apoi cu un mixer spumati bine crema.

Asamblarea:
Puneti un blat pe un platou umpleti-l cu crema de lamaie apoi puneti celalalt blat. Turnati crema de branza deasupra apoi presarati fistic sau alune peste tort.

 

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 09 noi, 12:41 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play