Rețetă desert: Prăjitura „VIS DE COCOS”

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Tamas Pap
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Tamas Pap

Prăjtura cu cocos este un adevărat deliciu. Se prepară foarte ușor și va fi iubită de întreaga familie. 

INGREDIENTE

Pentru blat 

7 albușuri 

300 grame zahăr

 3 linguri de apă clocotită 

2 linguri de zeamă de lămâie

 200 grame nucă de cocos (se păstreaza de aici 2-3 linguri pentru ornat)

 3 linguri de făină 

1 plic zahăr vanilat

Pentru crema de cocos

 200 grame unt

 7 gălbenușuri 

1 plic zahăr vanilat 

150 de grame de zahăr pudră 

50 de grame de nucă de cocos

 1 lingură de lapte + Glazură de ciocolată

MOD DE PREPARARE: Blatul

Bate albușurile cu zahărul  spumă tare, adăugând pe rând câte o lingură de apă clocotită și cele două linguri de zeamă de lămâie. Bate încontinuu 2-3 minute. Apoi încorporează, încet și cu mișcări largi, nuca de cocos, făina și zahărul vanilat. Întinde aluatul rezultat uniform în tavă. Dă-l la copt la foc potrivit  cam 20-25 de minute. Dacă ai cuptor electric bagă-l la 180 de grade, în jur de 45 de minute.

Crema

Freacă gălbenușurile cu zahărul pudră și cu o lingură de lapte la bain-marie (pînă capătă consistența unei ciulamale). Lasă la răcit. Într-un castron separat freacă untul cu zahărul vanilat cu un mixer, până se omogenizează. Adaugă, amestecând continuu, câte o lingură din crema făcută la bain-marie. La final încorporează și cocosul.

După ce s-a răcit blatul, pune crema peste blat. Glazura de ciocolată o faci exact cum scrie aici și o întinzi uniform peste prăjitură cât încă este caldă. La final, presară și nuca cocos păstrată pentru ornat. ( sursa: reteta.unica.ro)

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel