Rețetă delicioasă de supă cremă de ciuperci. Chef Joseph Hadad, trucuri și secrete inedite, pentru o masă perfectă

Data publicării:
Sursa foto: Joseph Hadad, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Joseph Hadad, Instagram

Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum pregătește supa cremă de ciuperci. 

În zilele reci sau pur și simplu în zilele în care vrei să te bucuri de un preparat ușor, perfect pentru o dietă, dar și rapid de preparat, supa cremă este alegerea ideală. Conține puține calorii, e hrănitoare și poate fi savurată la orice masă, fără restricții. Astfel, una dintre cele mai delicioase opțiuni de acest fel este cea de ciuperci, pe care te învață cum să o prepari chiar bucătarul chef Joseph Hadad. Ai nevoie de câteva legume de bază, condimente, plus alte lucruri pe care le găsești în lista de mai jos, după care îți vom dezvălui pas cu pas ce trebuie să faci, pentru un preparat savuros. 

Ingrediente:
- 300g ciuperci (puteți face un mix cu prefer altele voastre)
- 70g unt
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 2 cepe albe
- 3 căței de usturoi
- un vârf nucșoară
- vin alb sec 80 ml
- 200 smântână pentru gătit
- 1 crenguță de busuioc (sau 3-4 frunze)
- 3-4 crenguțe de cimbru
- 600 ml apă
- sare și piper după gust

Mod de preparare:

Chiar dacă pare un preparat mai sofisticat, trebuie să știi că nu ai nevoie de prea multă îndemânare în bucătărie, pentru a prepara supa cremă de ciuperci. Mai mult, tot procesul are loc pe ochiul unui aragaz, acolo unde trebuie să adaugi treptat ingredientele în tigaie. La final, după ce respecți toți pașii indicați de bucătarul chef, este nevoie să treci întregul preparat printr-un blender, iar supa cremă delicioasă este gata. 

„1. Topiți untul în uleiul de măsline. Înainte ca untul să fie complet topit, adăugați ceapă tocată, cimbru, busuiocul și usturoiul zdrobit, amestecați și gătiți 7-8 minute (ceapa să fie un auriu deschis)
2. Puneți ciupercile feliate, cu tot cu cozi, condimentați cu nucșoară, sare, piper și amestecați.
3. Gătiți pentru 10 minute, apoi turnați vinul și mai gătiți încă 15 minute, amestecând uneori.
4. Puneți apa și aduceți la fierbere (puteți înlocui cu stoc de legume). Gătiți până când ciupercile se înmoaie, aprox. 20 de minute.
5. Scoateți crengile de busuioc și cimbru, apoi puneți smântâna și mai gătiți 5-10 minute. Gustați și asezonați dacă mai este nevoie.
6. Pasați la blender și serviți cu topping de ciuperci proaspete. Poftă bună!”, scrie Joseph Hadad, pe rețelele de socializare. 

Citește și: Chef Joseph Hadad dezvăluie cum se prepară, de fapt, salata Caesar originală. Greșeala pe care o fac toate gospodinele

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joseph Hadad (@chef_joseph_hadad)

Trucuri și sfaturi utile pentru o supă cremă de ciuperci gustoasă

După cum a evidențiat și bucătarul chef mai sus, este recomandat să folosești o varietate de ciuperci, întrucât acest lucru poate adăuga un gust mult mai delicios preparatului tău. 

De asemenea, pentru o gătire cât mai uniformă și pentru a fi gata fix în același timp, e important să tai toate legumele la aproximativ aceeași dimensiune și, recomandat, nu prea mari, dacă vrei ca timpul de gătire să fie unul mai mic. 

Înainte de servire, mai poți adăuga oricând diferite ierburi proaspete aromatice deasupra preparatului, cum ar fi pătrunjelul, care nu doar că oferă un gust mult mai fresh, dar are și beneficii nenumărate pentru sănătate. 

Servește supa cremă de ciuperci alături de niște crutoane, cu semințe de dovleac prăjite sau chiar și cu niște bacon prăjit, pentru un plus de consistență. Poți presăra, de asemenea, și puțin parmezan deasupra sau orice alt tip de brânză. Poftă bună!

Te-ar putea interesa și: Ce spune Dana Săvuică despre căsătorie, la 8 ani de la divorț: „Am tras concluziile”. De ce nu se expune cu actualul iubit



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel