Rețetă de vedetă: Andreea Marin te învață să prepari cea mai gustoasă PAELLA de dietă, fără zahăr și carbohidrați

Data publicării:

Andreea Marin demonstrează că este o bucătăreasă desăvârșită și dezvăluie rețeta cea mai dragă ei: PAELLA de dietă, fără zahăr și carbohidrați.

„Știu, v-am promis de câteva zile rețeta minunatei paella din dieta mea (fără carbohidrați și zahăr sau, pentru cei din casă care nu au același regim, adaug doar o mână de orez negru sălbatic, așa, să pară ca e altceva, să-i păcălesc, oricum e așa o bunătate, că nici nu realizezi că e totul făcut doar din legume, ouă și mirodenii, doar dacă vrei pui la final și niște fructe de mare.)

 

Ca să știți de ce nu vă dau cantități: pentru că eu fac totul din ochi și după gust. Mi-a ieșit din prima încercare după ideea nutriționistei Alina Spinean, câteva mirodenii nu le aveam inițial, însă a doua oară au dat mai multă savoare.

Așadar, am tăiat în bucățele cât mai mici:
✔️ceapă albă, dar și ceapă verde;
✔️conopidă ( fiartă puțin înainte de a o pune cu restul în tigaie la gătit, merge și crudă, dar e mai bun astfel, la fel fierb separat și un pumn de orez negru sălbatic, acesta e opțional, cum spuneam, eu evit carbohidrații în această perioadă și conopida e minunată ca inlocuitor, nu realizezi lipsa lor);
✔️usturoi proaspăt;
✔️ardei roșu ( merge și cel verde, dar îmi place să dau culoare mâncării );
✔️ouă făcute omletă, se adaugă la final în amestec;
✔️eu nu am pus, dar poți adaugă fasole verde, broccoli, ciuperci, ce e pe gustul tău;
✔️sare, piper, cumin, coriandru, ghimbir, turmeric, șofran, poți scoate ce nu-ți place sau poți adaugă condimentele preferate;
✔️opțional fructe de mare adăugate la final, după ce au fost trase la tigaie cu condimentele dorite, eu am pus busuioc, ardei iute din grădina mea uscat și măcinat pentru iarnă, poți pune și pătrunjel, usturoi, ce îți e pe plac.

Mod de preparare


Pui unt într-o tigaie mare, apoi călești întâi ceapa, ardeiul, usturoiul, puțin ghimbir, după câteva minute adaugi conopida și alte legume alese de tine, le lași sa se pătrundă bine, cam 15 minute, adaugi condimentele (eu gust și amestec mereu), la urmă adaugi mâna de orez fiert separat, omleta, fructele de mare trase la tigaie (sau fierte, dacă așa preferi.) La final, fetița mea a venit cu o idee foarte bună: a stors o lămâie deasupra, adăugând o aromă minunată.
Dacă faci și o salată verde proaspătă cu lămâie și sos de rodie, sare și piper, combinația  e extraordinară. Pofta mare!”, a scris vedeta pe pagina sa de Facebook. 

 

x



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel