Rețetă de Supă cremă de legume coapte. Simplu și gustos

Supă cremă, foto Unsplash/ Ella Olsson
Descriere foto: Supă cremă, foto Unsplash/ Ella Olsson

Această rețetă de supă cremă de legume coapte este delicioasă și ușor de preparat. 

Ingrediente:


1 dovlecel

4 cartofi

1 ceapă

1 țelină mică

2-3 buchețele de conopidă

1 praz

1 păstârnac

1 pătrunjel

2-3 morcovi

2 roșii

un gogoșar

2 ardei grași

1 cartof dulce

o căpățână de usturoi

1 vânată

2-3 linguri de ulei

sare, piper

cimbru, rozmarin


Mod de preparare:


Dovlecelul, țelină, cartofii, ceapa, morcovii, păstărnacul, pătrunjelul, cartoful dulce și vinetele le vom curăța de coajă și le vom spăla, le tăiem cuburi sau rondele. Usturoiul, prazul, conopida, roșiile, gogoșarii și ardeii grași doar le vom spăla și tăia bucăți mai mari.  

Le vom pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le stropim cu ulei și le condimentăm. Amestecăm cu mâna. 

Le băgăm în cuptorul încins la 200 de grade pentru 50 de minute- o ora.

Se lasă la răcit și se transferă într-o oală. Usturoiul îl vom curăța de coajă. 

Punem 1 litru și jumătate de apă și lăsăm la fiert. 

Scurgem din lichid într-un vas și le lăsăm la răcit. 

Le mixăm bine cu un blender, dacă mai este nevoie adăugăm din zeama în care au fiert. 

Puteți adaugă smântână grasa sau unt. 

Condimentăm cu sare după gust. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 04 feb, 21:15 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play