Rețetă de sezon: Supă cremă de dovleac

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Supa cremă de dovleac este o rețetă simplă, clasică, rapidă, o bunătate cu gust de toamnă-iarnă și de sărbătoare.

INGREDIENTE 

500 gr pulpa de dovleac

1 ceapa

500 ml supa concentrata de pui 

200 ml lapte

­1 frunza dafin

sare

nucsoara

4 linguri smantana

2 - 3 linguri ulei

1 catel usturoi

2 linguri unt

crutoane de casa

piper dupa gust

 

MOD DE PREPARARE:  Taiem dovleacul, il curatam de seminte, il decojim. Curatam si taiem ceapa marunt.Incingem uleiul intr-o oala, adaugam ceapa si o calim cateva minute, apoi dovleacul taiat bucati. Mai lasam cateva minute. Adaugam supa, foaia de dafin, sare, piper, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mediu vreo jumatate de ora. Cand pulpa de dovleac s-a inmuiat, luam supa de pe foc, scoatem foaia de dafin, am adaugat laptele si am pasat totul cu un mixer vertical. Punem supa pasata din nou pe foc pana da in primul clocot, potrivim cu sare, piper, nucsoara. Servim in boluri laolalta cu crutoanele, o lingura de ulei  picurata peste supa si niste smantana.

 

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel