Rețetă de post. Vinete pane

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

O porție de vinete pane, de post poate fi aperitivul ideal pentru zilele în care nu servești carne, iar această rețetă este extrem de rapidă și ușoară.

INGREDIENTE:

 2 vinete

 usturoi pudră

 pesmet

 sare, piper și alte mirodenii (la alegere, după gust)

 

MOD DE PREPARARE: Începe prin a spăla vinetele și taie-le rondele (nu foarte groase).

Într-un bol combină pesmetul cu pudra de usturoi (în cantitățile dorite de tine) și cu restul de mirodenii pe care le preferi (ceapă pudră, oregano, busuioc, turmeric, boia, etc).

Dă feliile de vinete prin combinația de mai sus și pune-le, pe rând, într-o tigaie în care ai încins ulei în prealabil.

După ce ai trecut vinetele prin compoziția de mai sus, dacă nu vrei să le prăjești în ulei, le poți pune și la cuptor, într-o tavă,  pentru 20 – 30 de minute.

 

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 23 noi, 13:06 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play