Rețetă de post. Supă de roșii cu tăiței. Simplu și gustos

Supă de roșii, sursa unsplash/ autor Heather Ford
Descriere foto: Supă de roșii, sursa unsplash/ autor Heather Ford

Această rețetă de supă de roșii cu tăiței este delicioasă și ușor de preparat. 

Ingrediente:


2 kg de roșii proaspete 

2-3 morcovi

1 rădăcină de pătrunjel

1 rădăcină de păstârnac

1 felie de țelină

1 ceapă

3 linguri ulei

sare

frunze de țelină

200 g tăiței 

pătrunjel verde tocat 


Mod de preparat:


Ceapa și zarzavaturile vor și curățate și tăiate cuburi. 

Roșiile vor fi spălate și tăiate bucăți mari. 

Într-o oală mare punem 3 linguri de ulei și rădăcinoasele. Punem un praf de sare lăsăm la călit 5 minute, la foc mic, sub capac.

Puneam ceapa tăiată felii și amestecăm.

Roșiile le vom pasa cu ajutorul unui blender. 

Turnăm sucul de roșii peste legumele din oală. Punem 1 l de apă și punem frunzele de țelină. 

Lăsăm totul la fiert pentru 30 de minute. Asezonăm cu sare. 

Supa fierbinte o vom pasa cu ajutorul unui blender. 

Turnăm supa de roșii înapoi în oală și pregătim tăițeii. Aducem supa la punctul de fierbere și punem tăițeii. Lăsăm totul la fiert 1 minut.

La final presărăm pătrunjelul tocat. 


Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 21 noi, 15:03 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play