Rețetă de post: Sarmale cu orez

Sarmale , sursa pixabay/ autor pixel1
Descriere foto: Sarmale , sursa pixabay/ autor pixel1

Sarmalele de post cu orez și ciuperci sunt foarte gustoase și se prepară ușor.

INGREDIENTE:

2 verze murate

1/2 cana orez

3 cepe

1 morcov mare

pasta de tomate

piper macinat

sare

cimbru

2 foi dafin

boia de ardei dulce

marar

ulei

 

MOD DE PREPARARE: Desfaceti cca 15 foi de varza de pe capatana si le taiati in doua daca sunt mari. Le curatati de cotorul tare de pe mijloc si le fierbeti in apa timp de 20 minute.Bulgurul il acoperim cu apa fierbinte si lasam 10-15 minute sa stea si sa se umfle. Ceapa tocata marunt o calim in uleiul incins. Cand e moale, oprim focul si adaugam boiaua, usturoiul strivit si sare si piper dupa gust.Adaugam ciupercile taiate cubulete marunte, bulgurul (care intre timp a absorbit toata apa), cimbru, nucile, pudra de ciuperci, chili si patrujelul tocat marunt. Amestecam bine. Gustati de condimente si mai adaugati daca este necesar. Împachetam sarmalele, punand cate o lingura de umplutura pe fiecare foaie.
Pe fundul oalei asezam frunze de sarmale tocate fin. Deasupra aranjam sarmalele. Acoperim cu un alt strat de varza tocata, punem cimbrul si turnam bulionul. Turnam apa amestecata cu vegeta naturala cat aproape sa le acopere (cca 2 1/2 cani). Punem o farfurioara peste sarmale si le apasam un pic sa se acopere de apa.Fierbem pe aragaz cu capac, la foc mai mare pana incep sa fiarba si apoi dati pe mediu spre mic, inca cca 35 minute. Verificati sa fie fiarta varza, umplutura sigur va fi fiarta in acest timp.

 

POFTĂ BUNĂ!

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 17 noi, 17:16 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play